0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Pau Roca, az OIV főigazgatója december 7-én hosszú betegség után elhunyt

A Nemzetközi Szőlészeti és Borászati ​​Szervezet mély fájdalommal tudatja, hogy 65 éves korában elhunyt Pau Roca, akit az OIV 2018-as uruguayi közgyűlésén öt évre választottak meg az OIV élére.

A Nemzetközi Szőlészeti és Borászati ​​Szervezet mély fájdalommal tudatja, hogy 65 éves korában elhunyt Pau Roca, akit az OIV 2018-as uruguayi közgyűlésén öt évre választottak meg az OIV élére. 1992 óta az OIV spanyol küldötte, és 2010 és 2016 között a „Fenntartható Fejlődés és Éghajlatváltozás” szakértői csoport elnöke volt a „Fenntarthatósági Jog és Tájékoztatás” (DROCON) szakértői csoportnak, valamint alelnöke 2016 és 2018 között.

 

Az olívaolaj-ágazatban szerzett tapasztalatokat és az oceanográfia tudományos kutatásában kezdett.

Pau Roca specifikus és mélyreható ismeretekkel rendelkezett a globális borágazatról, és a FEV, a Spanyol Borszövetség élén szerzett szakértelmet, több mint 20 év alatt.

A többnyelvű, franciául és angolul beszélő Pau Roca ösztönözte a digitalizáció fejlődését a borágazaton belül, az OIV számára is új belső kommunikációs eszközök támogatásával az általa nagymértékben kifejlesztett osztályon belül.

Közreműködött az OIV központjának Dijonba való áthelyezésében is, és kezdeményezte az OIV Centenáriumi Évének irányítását.

Arra törekedett, hogy az OIV-t, szerepét és tevékenységeit elismerjék az egyre inkább globalizálódó világban. Pau Roca más globális intézményekkel is megerősítette kapcsolatait, például a WTO-val (Kereskedelmi Világszervezet), az UNWTO-val (Turisztikai Világszervezet) és az OECD-vel. Ezenkívül 3 új tagállamot, az Egyesült Királyságot, Ukrajnát és Albániát üdvözölte, így az OIV összesen 50 tagállamot jelent.

Regina Vanderlinde és Luigi Moio, aki Pau Roca hivatali ideje alatt az OIV elnöke volt, méltatta meggyőződését és elkötelezettségét a világ borágazata iránt, ami lehetővé tette a szervezet számára, hogy új évszázadba lépjen.

Forrás: OIV

Magazin ajánló: