0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Ha palántanevelésbe kezd, ne dobja el a tojástartókat

A kidobásra ítélt papír tojástartó lehet a titkos fegyver a sikeres palántaneveléshez.

A tojástálcákat biológiailag lebomló növénytermesztési kellékként hasznosíthatjuk újra. Ezzel nem csak a hulladék mennyiségét csökkenthetjük, hanem a palántáknak is  stresszmentes ültetési módot biztosítunk.

A kezdéshez egyszerűen töltse meg a tojástartó dobozok egyes rekeszeibe az ön által preferált ültetőkeveréket. Minden egyes rekeszbe elvethet néhány magot, így biztosítva számukra a tökéletes környezetet a csírázáshoz és a növekedéshez. A magok öntözése ugyanolyan egyszerű, mint bármely más palántázó edény esetében. Ha növelni szeretné a páratartalmat és elősegíteni a csírázást, fedje le a tojástartó dobozokat fóliával.

Amint a palánták kifejlesztették az első levélpárjukat, és elég erősek ahhoz, hogy bátran ki tudjanak menni a szabadba, közvetlenül átültetheti őket a kertbe vagy a balkonládákba, miközben a tojástálcában tarthatja őket.

Idővel a kartondobozok anyaga természetes módon lebomlik, így nincs szükség a zavaró átültetésre. Ez a módszer nemcsak leegyszerűsíti a folyamatot, hanem némi védelmet is nyújt a palánták érzékeny gyökereinek.

Mint láthatjuk,  a tojástálcák környezetbarát és praktikus megoldást kínálnak a palántaneveléshez. E hétköznapi tárgyak újrahasznosításával jelentősen csökkentheti a növények átültetési stresszét, miközben csökkenti a hulladék mennyiségét

A tapasztalt és kezdő kertészek egyaránt felfedezték a tojástálcákban rejlő lehetőségeket, mint kertészeti eszközök értékes forrását. A tálcákat könnyű összegyűjteni, és mivel szépen egymásra rakhatók, nem foglalnak sok helyet a fészerben vagy a tárolóhelyen.

 

Forrás: garden-guide.com