0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. április 21.

Magyarok a fagylalt-világbajnokság dobogóján

Az Európa-bajnoki bronzérem után világbajnoki bronzérmet szerzett a Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat.

A fagylalt-világbajnokság bronzérmét az olaszországi Riminiben lezajlott 10. jubileumi Gelato World Cup keretében szerezték – közölte a Magyar Cukrász Ipartestület az MTI-vel.

fagylalt
Illusztráció

A tájékoztató szerint a tavaly megnyert Európa-bajnoki bronzérem biztosította a továbbjutást a magyar csapatnak a hétfőn zárult világbajnoki döntőbe. A versenyen a második helyen Dél-Korea csapata végzett, míg az aranyérmet a címvédő Olaszország szerezte meg ismét.

Mint írták,

a magyar csapat az Alice Csodaországban című regényt választotta témájának a fagylalt-világbajnokság során, amely illeszkedett a versenyfeladatokhoz.

A négynapos megmérettetésen dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy meglepetés alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett készítenie a csapatoknak, a választott tematikájukhoz illeszkedően.

A Gelato World Cupot 2003 óta, kétévente rendezik meg.

A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat szakmai fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb trendeket.

Ez is érdekelheti:

Mézes élet ütőfákkal

Kulináris élvezet egy szokatlan helyen

Forrás: MTI

Magazin ajánló: