A fagylalt-világbajnokság bronzérmét az olaszországi Riminiben lezajlott 10. jubileumi Gelato World Cup keretében szerezték – közölte a Magyar Cukrász Ipartestület az MTI-vel.

A tájékoztató szerint a tavaly megnyert Európa-bajnoki bronzérem biztosította a továbbjutást a magyar csapatnak a hétfőn zárult világbajnoki döntőbe. A versenyen a második helyen Dél-Korea csapata végzett, míg az aranyérmet a címvédő Olaszország szerezte meg ismét.
Mint írták,
A négynapos megmérettetésen dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy meglepetés alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett készítenie a csapatoknak, a választott tematikájukhoz illeszkedően.
A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat szakmai fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb trendeket.
Ez is érdekelheti: