0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Kulináris élvezet egy szokatlan helyen

Az egyik floridai autókereskedés tulajdonosa szokatlan ötlettel vonzza és kényezteti az ügyfeleit, olyan fine dining éttermet nyitott a számukra, amelyet egy Michelin-csillagos séf jegyez.

A gasztronómia világa nem riad vissza a kísérletezéstől, de egy ilyen létesítmény egyedülálló a világon. A floridai Sarasotában az egyik Ford kereskedésben nyílt meg a luxusétterem. A sztárséf által készített ételek célja, hogy kellemesebbé tegyék az ügyfelek számára a várakozás idejét.

A Floridában működő Sarasota Ford autókereskedés egy Le Mans Kitchen nevű étteremmel bővült. A név nem véletlen, ugyanis a Le Mans a híres franciaországi 24 órás állóképességi autóverseny, amelyen a Ford autók az 1960-as években négyszer egymás után diadalmaskodtak.

A Le Mans Kitchen éttermet José Martinez, Michelin-csillaggal kitüntetett séf viszi. A csillag minden séf számára a szakmai törekvések csúcsát jelenti, mert a francia gasztronómiai kalauz által odaítélt elismerések a séf művészetét és virtuozitását igazolják.

A Le Mans Kitchen azért szokatlan és egyedülálló étterem, mert kizárólag csak a Sarasota Ford autókereskedés ügyfelei és vendégei étkezhetnek itt.

– Olyasmit akartunk létrehozni, amit korábban senki sem képzelt el, és teljesen felforgatni az értékesítés élményét, ugyanakkor a leghűségesebb ügyfeleink iránti megbecsülésünket is ki akartuk fejezni azzal, hogy világszínvonalú élményt nyújtunk nekik, indokolták a döntést a kereskedés vezetői. Megerősítették, hogy a Le Mans Kitchen Michelin-csillagos szintű ételeket és koktélokat kínál ügyfeleinek, egy világszínvonalú privát klub szintű élménnyel kombinálva.

– Amikor először tárgyaltunk erről, azt mondtam, hogy ez egy őrült ötlet, de úgy döntöttem, hogy készen állok a kihívásra – vélekedett José Martinez séf.

Fotó: Freepik/illusztráció

Milyen környezetben kell várakozniuk a vásárlóknak az ügyintézés közben? A Le Mans Kitchen modern dekorációval büszkélkedhet, amely ötvözi a régi világot. A kobaltkék árnyalatú gazdag fapalettát különleges világítás és francia ihletésű edények dekoratív fala egészíti ki. Minden szempontot, az ülőalkalmatosság bőrétől a kávézó által ihletett reggeliző bárig egyedileg terveztek,  hogy pihentető időtöltés legyen az ügyfelek számára.

A séf által készített menü a verseny helyszíne előtt tiszteleg, francia ihletésű konyhával, helyi csavarral. Mindent fenntartható forrásból és frissen készítenek.

Az étlapról lehet rendelni például egy különleges kávét vagy válogatott mocktail-t a bárból, reggelire egy palacsinta felfújtat, ebédre pedig grillezett provence-i sajtot. Minden, ami kijön a konyhából, egy műalkotás, állítják az ötlet kitalálói.

Forrás: rp.pl/lemanskitchen.com

Magazin ajánló: