A gasztronómia világa nem riad vissza a kísérletezéstől, de egy ilyen létesítmény egyedülálló a világon. A floridai Sarasotában az egyik Ford kereskedésben nyílt meg a luxusétterem. A sztárséf által készített ételek célja, hogy kellemesebbé tegyék az ügyfelek számára a várakozás idejét.
A Le Mans Kitchen éttermet José Martinez, Michelin-csillaggal kitüntetett séf viszi. A csillag minden séf számára a szakmai törekvések csúcsát jelenti, mert a francia gasztronómiai kalauz által odaítélt elismerések a séf művészetét és virtuozitását igazolják.
– Olyasmit akartunk létrehozni, amit korábban senki sem képzelt el, és teljesen felforgatni az értékesítés élményét, ugyanakkor a leghűségesebb ügyfeleink iránti megbecsülésünket is ki akartuk fejezni azzal, hogy világszínvonalú élményt nyújtunk nekik, indokolták a döntést a kereskedés vezetői. Megerősítették, hogy a Le Mans Kitchen Michelin-csillagos szintű ételeket és koktélokat kínál ügyfeleinek, egy világszínvonalú privát klub szintű élménnyel kombinálva.
– Amikor először tárgyaltunk erről, azt mondtam, hogy ez egy őrült ötlet, de úgy döntöttem, hogy készen állok a kihívásra – vélekedett José Martinez séf.
Milyen környezetben kell várakozniuk a vásárlóknak az ügyintézés közben? A Le Mans Kitchen modern dekorációval büszkélkedhet, amely ötvözi a régi világot. A kobaltkék árnyalatú gazdag fapalettát különleges világítás és francia ihletésű edények dekoratív fala egészíti ki. Minden szempontot, az ülőalkalmatosság bőrétől a kávézó által ihletett reggeliző bárig egyedileg terveztek, hogy pihentető időtöltés legyen az ügyfelek számára.
Az étlapról lehet rendelni például egy különleges kávét vagy válogatott mocktail-t a bárból, reggelire egy palacsinta felfújtat, ebédre pedig grillezett provence-i sajtot. Minden, ami kijön a konyhából, egy műalkotás, állítják az ötlet kitalálói.