0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Évi 34 kombájn

Átlagosan ennyi ég ki működés közben Magyarországon egy év alatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint.
2022-ben közel hatszorosára emelkedett a gabonatáblákon bekövetkezett tűzesetek száma, a leégett gabona területe (338 hektár) pedig harmincháromszorosa volt az előző évinek

Az egyre nagyobb teljesítményű motorok beépítésével és a szárazsággal egyre riasztóbbá válnak a mezőgazdasági tűzesetek statisztikái.

A károk óriásiak, hiszen a jellemzően aratáskor bekövetkező gyulladás nemcsak a járműre, hanem a terményre és a környezetre is megsemmisítő csapást mér, nem beszélve a legrosszabbkor kieső munkagépről, az esetleges személyi sérülésekről és jogi következményekről.
A megelőzésről, az elérhető tűzjelző, illetve automata tűzelfojtó rendszerekről tartott tájékoztatót a J&J (PSV) Magyarország Kft. az AGROmashEXPO-n

A megelőzésről, az elérhető tűzjelző, illetve automata tűzelfojtó rendszerekről tartott tájékoztatót a J&J (PSV) Magyarország Kft. az AGROmashEXPO-n.

Az OKF adatai szerint 2022-ben 331 négyzetkilométer volt és az előző évhez viszonyítva megtízszereződött a leégett területek nagysága, 9 százalékkal volt több a szabadtéri tűzesetek száma, amelyeknek 54 százaléka – többnyire aratással összefüggő – mezőgazdasági tűz volt.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: