0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 17.

A JÉGER védereje: kevesebb jégkár a mezőgazdaságban

Néhány héttel Jégtörő Vince után ünnepélyes keretek között adta át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárminisztérium az országos jégkármérséklő rendszer országos és vármegyei legjobb generátorkezelői díjakat.

Hatodik éve már, hogy hazánkban is működik az Országos Jégkármérséklő Rendszer. Év közben szinte láthatatlan, s csak akkor vennénk észre, ha nem végezné a dolgát. Volt és lesz jégeső, ez nem kérdés. Tudjuk, hogy minden kárt nem lehet megelőzni, de mérsékelni igenis lehet.

Néhány héttel Jégtörő Vince után ünnepélyes keretek között adta át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárminisztérium az országos jégkármérséklő rendszer országos és vármegyei legjobb generátorkezelői díjakat. Az eseménynek helyszínt a NAK dunaharaszti Oktatóközpontja biztosított.

„Az Agrárminisztérium pozitív hozzáállásának és támogatásának köszönhetően hazánkban európai viszonylatban is példaértékű a mezőgazdasági kockázatkezelés. Ennek egyik alappillére a kamara által működtetett jégkármérséklő rendszer, melyhez a szaktárca rendszeres szakmai támogatást és működtetési forrásokat nyújt”- kezdte köszöntőjét Győrffy Balázs. A NAK elnöke kiemelte, az elmúlt évek alatt bebizonyosodott, hogy az országos jégkármérséklő rendszerre nagy szükség van. Az a munka, amit a generátorkezelők, illetve a háttérben dolgozó kollégák végeznek, kézzelfogható haszonnal jár a gazdálkodók számára. De mellette a teljes lakosság, az egész gazdaság számára is; hiszen a JÉGER „védereje” nem a szántóföld, nem a kertek határáig tart, hanem védi a települések, minden állampolgár, a közületek, az ipar ingó és ingatlan értékeit is.

A JÉGER évről évre bizonyít, ebben komoly szerepe van a generátorokat üzemeltetők lelkiismeretes munkájának. A generátorok mögött emberek vannak, emberi figyelem, fegyelem, gyors reagálás, a mások iránt érzett felelősség – nap mint nap. A talajgenerátorokat 2023-ban – az április 15-e és szeptember 30-a közti védekezési szezonban – 96 napon kellett, összesen 176 639 üzemórára bekapcsolni.

Forrás: magyarmezogazdasag