0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 9.

Viszlát Wellington Lovasfalu!

A floridai Wellington Village Council jóváhagyta Mark Bellissimo megosztó fejlesztési projektjét, ami a világhírű, tradicionális múlttal rendelkező „Lovasfalu” életének végét jelenti.

A Wellington Village Council jóváhagyta Mark Bellissimo floridai ingatlanfejlesztő rendkívül vitatott fejlesztési projektjét a negyedik, maratoni ülést követően, 2024. február 7-én, melynek értelmében 96 hektárnyi területet kivesznek a világhírű, tradicionális versenyeknek otthont adó természetvédelmi területen fekvő lovasparkból.

Wellington
Forrás: Wellington International

Így Mark Bellissimo és üzleti partnerei számára szabad út nyílt a vitatott golfközösség létrehozására.  A projekthez a pénzt a Tavistock Group tulajdonában álló ingatlanfejlesztő cég a Nexus biztosítja, melynek tulajdonosát Joe Lewis brit milliárdost nemrég bennfentes kereskedelemben és értékpapír-csalásban találtak bűnösnek.

A területen, amelyen többek között a díjlovasok nagy versenyét a Global Dressage Festivalt, vagy az díjugrató sport világhírű Winter Equestrian Festival Derby-jét tartják és a szomszédos területen fekvő White Birch lovaspóló pályák helyén lakótelepet hoznak létre, 49 családi házzal, 47 társasházzal, klubházzal és golfpályával.

 

Wellington
Forrás: Wellington International

A projekt nagy közfelháborodást okozott, nem csak a lovassportokban érintettek között, de a wellingtoni lakosok körében is. A wellingtoniak létrehoztak egy csoportot „Keep Wellington Green” néven és rövid idő alatt 8000 aláírást gyűjtöttek a terület átrendezésének terve ellen. Mottójuk: „Lakások helyett lovak”.

Lovak helyett lakások

Az önkormányzat ennek ellenére

figyelmen kívül hagyta a díjlovasok egy csoportjának erőfeszítéseit is, hogy megmentsék a területet az új beruházástól.

A megafejlesztő tehát úgy néz ki, győzelmet aratott az erősen megosztó tervével, a 9000 hektáros zöld területből így 96 hektárt helyeznek át ingatlanfejlesztésre, amelyre még nem volt példa.

Wellington
Forrás: Wellington International

Ez is érdekelheti:

Történelem és természet szimbiózisa

Tippek lóvásárlás előtt 1.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: