0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Hétvégétől hóvirágünnep

Február 17-i kezdettel meghirdette a hóvirágünnepet az Alcsúti Arborétum. „A kedvező időjárásnak hála a hóvirágok már nyílnak, de a gyönyörű hóvirágmező teljes látványa még várat magára”, írják Facebook-oldalukon.

Várhatóan négy-öt hétig csodálható meg az országban egyedülálló két és fél hektárnyi hóvirágmező a Vértes lábánál elterülő Alcsúti Arborétumban, József nádor egykori kastélyparkjában.

A hóvirágünnep kezdetétől, február 17-től mindennap 10.00–17.00 óráig fogadják a látogatókat. Indulás előtt érdemes a legfrissebb információkért felkeresni az arborétum weboldalát, illetve Facebook-oldalát.

A teljes árú belépőjegy 2400 forint, illetve vannak kedvezményes jegyek gyerekeknek, nyugdíjasoknak és csoportoknak. Csoportok szakvezetést is igényelhetnek nyitvatartási időben, ezt két héttel előre szükséges jelezni, a részletek (telefonszám, szakvezetés ára) a honlapon olvashatók. Egyéb esetben nem kell regisztrálni.

Hét hóvirágfaj 24 fajtája virágzik a közel negyvenhektáros területen, tehát garantált a hosszú ideig tartó virágözön.

Az előrejelzés szerint a nyitóhétvégén kora tavaszias idő várható, 10 °C feletti maximumokkal és napütéssel, így minden adott egy kellemes kiránduláshoz és a csodás hóvirágfotókhoz.

Ebben az évben egy különleges tárlatnak is otthont ad az Alcsúti Arborétum. A legmagyarabb Habsburg – József nádor nyomában című szabadtéri kiállítás a főherceg életműve előtt tiszteleg, bemutatva a nádor és családja alcsúti pillanatait, így az egykori kastély és park történetét is. A hóvirágünnepre érkezők februárban és márciusban tekinthetik meg az egyedülálló tárlatot, olvasható az arborétum honlapján.

Ez is érdekelheti:

Erdészet az egykori grófi erdők szívében

Friss zöldség télen a kertből? Igen, lehetséges!

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: