0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 14.

Coors: született a Sziklás-hegységben

A magyar sörfogyasztók is belekóstolhatnak a coloradoi életérzésbe, hiszen a Borsodi Sörgyár forgalmazásában a hazai piacon is elérhető lesz a világ egyik legismertebb sörmárkája, a Coors világos sör

Idén februártól Közép-Kelet-Európában elsőként a magyar sörfogyasztók is belekóstolhatnak a coloradoi életérzésbe, hiszen a Borsodi Sörgyár forgalmazásában a hazai piacon is elérhető lesz a világ egyik legismertebb sörmárkája, a Coors világos sör. Az új termék ráadásul különleges csomagolásban érkezik, melynek segítségével a fogyasztók rögtön tudják majd, ha a sörük fogyasztásra kész.

 

A nagy, kék hegyekből megérkezett a Borsodi Sörgyár egy újabb csúcsterméke, a Coors.

A terméket a közelmúltban bemutató sajtótájékoztatón elhangzott, a gyár a hazai top 10 sörből 3-at forgalmaz. Az új prémium sört ugyan ma még Prágában gyártják, ám a cég megtiszteltetésnek tartja, hogy a bevezetés és tesztelés hazánkban zajlik. A könnyed, gyümölcsös jelleggel, malátás illatokkal rendelkező láger méltán számíthat a magyar sörfogyasztók érdeklődésére.

Hamarosan egy új fogalommal ismerkedhetnek meg a hazai sörfogyasztók, ami nem más, mint a Coors-hideg. Idén februártól ugyanis a magyar piacon is elérhetővé válik a világ egyik legismertebb sörmárkája, a Coors sör, ami éppen ideális hőmérsékletű a fogyasztáshoz, ha a csomagolásán a hegyek kék színűek.

A bevezetés kapcsán Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója elmondta: „Portfóliónkat úgy alakítjuk, hogy ki tudjuk szolgálni a sörkedvelők folyamatosan alakuló igényeit. Azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években egyre többen, egyre szívesebben próbáltak ki új, különleges termékeket. Ezért ideális az időzítés legújabb láger sörünk, a Coors bevezetésére, ami üde ízével és innovatív csomagolásával a magyar fogyasztók egyik kedvence lesz.”

 

A szakember kiemelte, a Coors története több mint 150 éve, 1873-ban kezdődött, amikor Adolph Coors elindult Denverbe, Colorado államba, hogy megtalálja a tökéletes körülményeket a sörfőzéshez.

A fiatal sörfőző a Sziklás-hegység elsőre zordnak tűnő környezetéből ihletet merítve úgy döntött, hogy közvetlenül egy 1670 méter magasan folyó jéghideg, kristálytiszta patak mellett telepszik le, mert ez ideális hely volt nemcsak a sörfőzde megépítéséhez, hanem egy üde, hideg láger főzéséhez is.

A sörfőzde még ma is ott áll Goldenben, Colorado államban, és a Coors család generációi folytatják a sörfőzés hagyományait.

A 4,3%-os alkoholtartalmú Coors egy könnyen iható sör, enyhén gyümölcsös és malátás jegyekkel, kevés keserűséggel és utóízzel. A Coors javasolt fogyasztási hőmérséklete 5°C, innovatív csomagolása pedig pontosan elárulja a fogyasztóknak, hogy mikor elég hideg a vágyott ital az optimális ízélményhez.

Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója a Coors magyarországi bevezetéséhez kapcsolódóan hozzátette: „Azt szeretnénk, hogy a fogyasztóink megtapasztalhassák egy, a coloradói hegyek friss levegőjét idéző, jéghideg láger üdeségét.

Azért, hogy minden egyes alkalommal tökéletes hőmérsékletű Coors sört tudjanak fogyasztani, termokróm tintát használunk a palackok, dobozok és poharak emblémázásához. Így csak arra a pillanatra kell figyelni, amikor a hegyek színe kékre változik.”

Az új termék idén februártól elérhető a hazai boltok polcain 0,33-as üveges, valamint fél literes dobozos kiszerelésben, valamint csapon a vendéglátóhelyeken. Társaság központú, optimista alaphangú kampányt terveznek.

A tavaly fél évszázados születésnapját ünneplő Borsodi Sörgyár Kft. nevéhez fűződik az első alkoholmentes, az első fémdobozos sör, illetve az első ízesített sör megjelenése a legnagyobb mennyiségben fogyasztott sörök között a hazai piacon. Nem véletlenül esett rájuk a választás a Molson Coors Beverage Company részéről. A közép- és kelet-európai régióban a cég jelen van Bosznia és Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Magyarországon, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Csehországban, ahol a régió egyik legkedveltebb sörei készülnek: a Staropramen, a Kamenitza, a Bergenbier, az Ožujsko, a Jelen és a Nikšićko Pivo.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu