0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 14.

Itt a Balaton legújabb gasztroőrülete

A gasztronómia iránt érdeklődők számára idén már május 8-án indul a nyüzsgés a Balaton mellett: a TASTE BALATON fesztivál márciusi 10 napja alatt egymást érik az örömfőzések, az izgalmas workshopok, vacsoraestek.

A gasztronómia iránt érdeklődők számára idén már május 8-án indul a nyüzsgés a Balaton mellett: a TASTE BALATON fesztivál márciusi 10 napja alatt egymást érik az örömfőzések, az izgalmas workshopok, vacsoraestek és termelői brunchok. A vendégrégiók mellett vendégséfek is felbukkannak a programban, nekünk főz majd például Mautner Zsófi, Tiago Sabargo, Farkas Richárd, Fiala Borcsa, Ekler Viktor és Dobos Evelin is. Családias, egyedi és kis létszámú eseményekre számíthatunk, amikre érdemes előre foglalni, mert hamar telnek a helyek! A Csapody Balázs, Budavári Dóra és Kalas Györgyi és Csapody Bence által megálmodott fesztivál alapötlete szerint az egyedi programokban a gasztronómia összefonódik a zenével, a művészetekkel, az irodalommal, a helytörténettel. Emellett fontosak azok a programok is, ahol a vendégek beleshetnek a kulisszák mögé, akár beállhatnak a konyhába, vagy egy-egy workshopon tanulhatnak el új praktikákat.

A 10 nap alatt 26 balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok várják a vendégeket, akik két kulináris kaland között a Balaton Bike 365 csúcskategóriás biciklijeivel is közlekedhetnek és fedezhetik fel a tavaszi vidéket.

Mint a szervezők hangsúlyozzák, a TASTE BALATON fesztiválon olyan egyedülálló gasztro eseményekben lehet részünk, amit az év más időszakában nem tudunk megtapasztalni, hiszen a fesztivál alatt minden a személyes kapcsolódásról, a családias hangulatról szól. Minden étteremben közvetlenül találkozhatunk a vendéglátókkal, séfekkel, étterem tulajdonosokkal – fontos, hogy a rendezvényekre előre érdemes foglalni és jegyet vásárolni, mert hamar betelnek. “A slow food jegyében szeretnénk egy kissé lelassult balatoni világot mutatni a látogatóknak. Olyan eseményeket kínálunk, amelyek segítségével jobban el tudnak mélyülni gasztronómiai élményekben, adott esetben új ismereteket szerezhetnek, és amelyek túlmutatnak egy szimpla vacsorán” – mondják a szervezők.

“Egy olyan 10 napos fesztivált álmodtunk meg a Balaton köré, ami elegendő időt és teret ad arra, hogy megmutassuk a régió gasztronómiai és kulturális sokszínűségét. A több mint 100 programos étlapot átnézve mindenki maga állathatja össze a fesztiválmenüjét! A kiemelt programok mellett minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető degusztációs menüvel is készül, melynek célja, hogy falatról falatra bemutassák a konyha filozófiáját” – mondja Budavári Dóra alapító, szervező.

“Nagyon régóta foglalkozom gasztronómiával, és bátran mondhatom, hogy nincs még egy ilyen fesztivál az országban, ami ennyire sokrétű és színes programkínálattal rendelkezik. Büszkék vagyunk rá, hogy az összes meghívott étterem azonnal a kezdeményezés mellé állt, vacsoraesteket, workshopokat, koncertvacsorákat, irodalmi esteket, vacsoraszínházakat, sőt még divatbemutatót is szerveztek” – meséli Kalas Györgyi alapító, szervező.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu