0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 10.

Par Excellence: a legjobbak a magyar borért

A Magyar Sommelier Szövetség idén tizedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet évente hat kategóriában lehet elnyerni tagságának szavazatai alapján.
Vendéglátó kategóriában a miskolci Avalon Resort & SPA***** részesült az elismerésben.

Michelin ajánlott éttermük az Avalon Ristorante. A jó hangulatú, családias légköréről híressé vált Avalon Ristorante autentikus olasz étterem fenséges gasztronómiai különlegességeivel gyönyörű, hangulatos környezetben kápráztatja el a vendégeket. Kínálatában a tradicionális antipasti fogások mellett grillezett steak különlegességek, kemencében sült pizzák, változatos tésztaételek és desszertkülönlegességek is megtalálhatók. Exkluzív borospincéjükben több ezer bor közül válogathatnak a borkedvelők a világ 5 kontinenséről. A boros pince tematikus kóstolóknak nyújt kiváló helyszínt, ahol alkalmanként vendégelőadók mutatják be az egyes borvidékek adottságait, a szőlőfajták jellemzőit és a zamatos nedűkben rejlő egyediséget.

Bozzai Zsófia

Szakíró kategóriában Bozzai Zsófia lett a díjazott. Bozzai Zsófia, a Bor és Piac magazin főszerkesztője, a Bor és Piac Kft. ügyvezetője. Szakcikkeket ír a lap print és online verziójába, folyamatosan vezeti, irányítja a Bor és Piac magazin szerkesztőségét. Szervezi, vezeti a magazin bortesztjeit.

Tevékenysége azonban messze túlnyúlik a szigorúan vett borászati szakújságíráson.

Nemzetközi Bormarketing terén feladati közé tartozik a Vinitaly Nemzetközi Borkiállításon a magyar stand szervezése, ahol a magyar borok népszerűsítét célzó előadásokat is tart.

Bozzai Zsófia fiatal kora ellenére már 12 éve a Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi borbírája, az utóbbi 2 évben zsűrielnökként. Ezen túlmenően olyan borversenyeken is bírál, mint a Vinitaly, az IBWC, a Vinagora. Bozzai Zsófia cikkeivel, előadásaival, szervező munkájával a legmagasabb szinten fejti ki tevékenységét a magyar borok népszerűsítése terén hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: