0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Újdonságokkal startol a fővárosi állatkert szezonja

Változatos programkínálat, új állatok, többek között barnamedvék, hím tigris és zsiráfbika, valamint megújult bemutatóhelyek várják az érdeklődőket a budapesti állatkert idei, 2024-es szezonjában.

A Fővárosi Állat- és Növénykert budapesti sajtóeseményén Sós Endre, az intézmény természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója emlékeztetett, hogy a 2023-as év kiemelkedően sikeres volt a városligeti intézmény életében: az Állatkert továbbra is a leglátogatottabb kulturális intézmény és turisztikai attrakció az országban. Több mint 1,1 millió látogató volt kíváncsi az Állatkert látnivalóira és programjaira – idézi az MTI.

A megújuló bemutatóhelyekről Sós Endre elmondta, hogy a közelmúltban például az óriásvidráknak otthont adó épületet hozták rendbe, az ázsiai vadkutyák kifutójának megnagyobbítása pedig a napokban fejeződött be.

Nemcsak az állatok, hanem a növények bemutatása terén is újdonságokra számíthat a közönség. Egy új, pozsgás növényeket bemutató üvegház, valamint a Japánkert dombjának oldalán egy teraszos teaültetvény kialakításán jelenleg is dolgoznak az Állatkert kertészei – emelte ki az igazgató.

A közeljövőben szervezett programokról Sós Endre elmondta: a húsvéti hétvégén naponta kilenc látványetetéssel és állatbemutatóval, valamint kézműveskedéssel és tojásvadászattal várják a családokat.

Hozzátette: április 21-ig tart a tavaszi lampionvarázs elnevezésű program, április 22. és 26. között pedig fenntarthatósági témahét lesz az intézményben. Május végén biodiverzitás témahetet szerveznek, kitekintéssel Vietnam élővilágára; májustól pedig kulisszák mögötti, esti sétákra is invitálják a látogatókat – mondta.

Nyáron ismét lesz Zoo Tábor, valamint a hátrányos helyzetű családok számára meghirdetett VakációZoo tábor is. Augusztusban külön rendezvénnyel ünneplik meg az Állatkert születésnapját, szeptemberben pedig megtartják a Kutatók éjszakáját és az Állatvédelmi témahetet – mondta Sós Endre.

Zsiráf a fővárosi állatkertben
Forrás: MTI

Magazin ajánló: