0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Megszűnik egy nyilvános ellenőrző pont a harmadik országból származó termékeknél

Április közepétől megszűnnek a Magyarországon kijelölt nyilvános ellenőrző pontok a harmadik országból származó nem állati eredetű termékeknél.

2024. április 15-től a Csongrád-Csanád vármegyében található Röszke Közúti Határátkelő (Országhatár 1.) és a szegedi Zoll Platz Kft., mint nyilvános ellenőrző pontok megszűnnek, ezért a harmadik országból származó nem állati eredetű termékek ellenőrzését tovább nem végzik (KEBO-D/CHED_D).

A megszüntetésüket követően nem lesz olyan nyilvános ellenőrző pont Magyarországon, amely mindenki számára elérhető.

Röszke határállomásként továbbra is fogadja az ellenőrzés-köteles termékeket. A Zoll Platz Kft. (Szeged) egyéb tevékenységeit a megszüntetés nem érinti.

Az intézkedés azokat az Európai Unió jogszabályai által előírt, harmadik országból származó nem állati eredetű termékek (felhasználási cél: élelmiszer) behozatalát érinti, amelyek az alábbi jogszabályok hatálya alá tartoznak:

  • (EU) 2019/1793 végrehajtási rendelet;
  • (EU) 2020/1158 végrehajtási rendelet;
  • (EU) 2015/949 végrehajtási rendelet;
  • 2011/884/EU végrehajtási határozat.

Jelen intézkedés a Magyarországon kijelölt, másik két ellenőrző pontra nem vonatkozik. A cégek saját szállítmányaikat változatlanul fogadhatják, és a jogszabályokban előírt hatósági ellenőrzések is lefolytatásra kerülnek.

A magyarországi ellenőrző pontok jegyzéke a Nébih portálján érhető el:  https://portal.nebih.gov.hu/-/ellenorzo-pontok-magyarorszagon

Forrás: Nébih

Magazin ajánló: