0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 28.

A hangsúly a határozott névelőn van

Április 16-án hirdették ki a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíj-pályázatainak eredményeit.

Rangja és értéke van a hódmezővásárhelyi kiállítás termékdíj-pályázatán helyezést, netán a nagydíjat elnyerni. Ezt az is bizonyítja, hogy a nyertesek büszkén mutatják be marketinganyagaikban, hirdetéseikben díjaikat, de talán még ennél is fontosabb, hogy olyan innovatív szolgáltatások, termékek, alkalmazások születnek, amikkel még hatékonyabban lehet gazdálkodni. Április 16-án hirdették ki a kiállítás termékdíj-pályázatainak eredményeit.

A bíráló bizottság tagjai és a Hód-Mezőgazda Zrt. vezetői a díjátadón. Képünkön dr. Sallai László, az SZTE MGK Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézet főiskolai docense, dr. Annaházi László, az Anipharma Kft. ügyvezetője, Wagenhoffer Zsombor, a MÁSZ ügyvezető igazgatója, az állattenyésztési pályázatokat bíráló bizottság elnöke, Fekete Balázs kiállítási igazgató, Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója, Gyuricza Csaba, a MATE rektora, a termékdíjpályázatok fővédnöke, a növénytermesztési pályázatokat bíráló bizottság elnöke, Sipos József, a Sumi Agro Hungary Kft. területi képviselője, a „Sipos Gazda” brand tulajdonosa és dr. Molnár Tamás Géza, az SZTE Mérnöki Kar Gépészeti Intézet docense (Fotó: Csatlós Norbert)
Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója (Fotó: Csatlós Norbert)

„Az elmúlt időszakban nem volt könnyű a helyzetünk, hiszen lejtmenetben van az agrárgazdaság: komoly problémákkal küzdenek a növénytermesztésben érdekeltek, és az állattenyésztők sincsenek sokkal jobb helyzetben” – mondta az eseményt megnyitó Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója. Ez a helyzet, mint fogalmazott, aggodalomra adott okot a kiállítással kapcsolatban is, hogy tudják-e tartani a korábban megszokott színvonalat, lesz-e elég kiállítójuk. Végül alaptalannak bizonyult az aggodalmuk, az idén is a tavalyihoz hasonló létszámban lesznek jelen a kiállítók. A háttéripariak létszáma már biztosan eléri a 220-at, az állatkiállítóké azonban a tájékoztató időpontjában még nem volt végleges, mert az az utolsó pillanatban is változhat. Mindenesetre az már biztos, hogy nincs állategészségügyi korlátja annak, hogy teljes legyen a „felhozatal”, az idén baromfifélék is láthatók lesznek. Növekszik az árusok száma, 74 népművész és 25 élelmiszergyártó kínálja majd portékáját.

A díjazottak a bíráló bizottság tagjaival és a Hód-Mezőgazda vezetőivel (Fotó: Csatlós Norbert)

A vezérigazgató azt is bejelentette, hogy idén, összefogva a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, csütörtökön és pénteken kétnapos szakmai konferenciát szerveznek Fenntarthatóság: A jövőálló állattenyésztés záloga címmel. Az eseményt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kreditponttal támogatott szakmai konferenciaként akkreditálta.

Tavaly már nagy sikerrel debütált a tanösvény, amit az idén újra megszerveznek, és ahol amellett, hogy megtekinthető lesz a 2023-as év talajszelvénye, ismeretterjesztő formában mutatják be annak szerkezetét.

Mielőtt azonban átadta volna a szót Fekete Balázs kiállítási igazgatónak, a vezérigazgató említést tett a közelmúltban bejelentett újabb állattenyésztési kiállításról, amit a szervezők „hiánypótlóként” jellemeztek. Antal Gábor szerint ugyanis nem kiállításból, sokkal inkább kiállítható állatból van hiány Magyarországon. „Vannak kiállítások, amik sikeresek, és vannak, amik kevésbé azok. Talán a vásárhelyi a legjelentősebb a vidéki kiállítások közül. A Dunántúlon ezt a jelzőt érdemelheti még ki a MATE rendezvénye, ahol azonban az edukáción van a hangsúly” – fogalmazott, hangot adva annak a véleményének, hogy kis ország vagyunk ennyi rendezvényhez. A potenciális kiállítók marketingkerete azzal nem lesz több, hogy több a kiállítás, mert ugyanazt a tortát vágjuk még több szeletre, tette hozzá. Ezt máshol másképp látják, Németországban is csak kétévente rendeznek egy (!) komoly állattenyésztési kiállítást.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Magazin ajánló: