0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 28.

mAXI-MAP: egy sokoldalúan felhasználható szoftver az Axiáltól

Aki régről ismeri az AXIÁL Kft.-t, annak elsősorban az alkatrész-forgalmazás, a gépkereskedelem és a szerviz juthat eszébe róla. De az elmúlt jó néhány évben egyre többet hallani a helyspecifikus növénytermesztés kapcsán is a cég nevét.

Mikor indultak el ezen az úton, mit terveznek a jövőben? Erről beszélgettünk Dr. Mesterházi Péter Ákossal, az AXIÁL Kft precíziós gazdálkodási csoportvezetőjével és Okvátovity István fejlesztő térinformatikussal.

A jelen kor kihívása, hogy megvizsgáljuk a helyspecifikus gazdálkodás folyamatát, annak egyes lépéseit. Fontos, hogy a termelő egységes, strukturált adatbázisba gyűjtse a gazdálkodáshoz kapcsolódó információkat, gyorsan, hatékonyan, de szakszerűen tudjon döntést hozni, valamint kijuttatási terveket készíteni.. Az egyik fő indíttatást a mAXI-MAP szoftver fejlesztésére az adta, hogy nem tartották jónak a hagyományos farmmenedzsment szoftverek kialakítását. Nem igazán illenek a széleskörű gyakorlathoz. Térinformatikai tudás kell a használatukhoz és nehézkes, rengeteg időt igényel velük a sok adat térképezése, sok táblára kell kijuttatási terveket készíteni.

A mAXI-MAP

Fontos, hogy a termelő egységes, strukturált adatbázisba gyűjtse a gazdálkodáshoz kapcsolódó információkat. A felhasználó számára a helyi tapasztalat az egyik legfontosabb kritérium a tervezéseink során, a mAXI-MAP nem veszi ki a döntést a gazda kezéből. A mAXI-MAP egy interneten keresztül, éves előfizetés formájában elérhető szolgáltatás, mely a precíziós-helyspecifikus gazdálkodás gyakorlati megvalósítását támogatja.

Axiál, Claas, Traktor

Nagyon sok impulzus éri a gazdálkodókat, nagyon sok lehetséges megoldással találkoznak, amelyek mind a precíziós növénytermesztés megvalósítását ígérik. A mAXI-MAP esetében minden egy webes felületen, varázslók segítségével történik. A felhasználó nem is érzi, hogy egy térinformatikai alkalmazást használ, olyan, mintha csak a weben böngészne. A mAXI-MAP szoftver nem csak a tőlük származó adatokkal tud dolgozni. És a kijuttatási terveket sem csak az általuk forgalmazott gépekkel, vagy GPS eszközökkel kompatibilis formában képes exportálni. Ahogy a Trimble Ag szoftver sem csak a Trimble monitorokkal képes az adatok automatikus szinkronizálásra, de képes azokat számos más gyártó – JD, Case-IH, New Holland, Fendt, Valtra, Massey Ferguson – felhőjéből is átvenni.

A mAXI-MAP felhasználási lehetőségeinek bővülése nem áll meg, az AXIÁL Kft. saját fejlesztésű, precíziós-helyspecifikus gazdálkodást támogató szoftvere egyre újabb funkciókkal gazdagodik.

További érdekességek:

Piaci kihívások: az AXIÁL felvette a kesztyűt

Az AXIÁL termékei újabb elismeréseket kaptak

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: