0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Napkeltétől napnyugtáig a Kiskunságban

Sokan utaznak külföldre élményekért, de mi most azokhoz szólunk, akik szívesen fedeznek fel közép-magyarországi tájakat bakancsos, kerékpáros vagy lovas túráik során.

Januárban sokan megtervezik, hogy az évben mit szeretnének elérni a munkában és a magánéletben. Sokan utaznak külföldre élményekért, de mi most azokhoz szólunk, akik szívesen fedeznek fel közép-magyarországi tájakat bakancsos, kerékpáros vagy lovas túráik során. alföld

Bács-Kiskun vármegyébe kalauzoljuk olvasóinkat, és Petőfi Sándor Az Alföld című versének soraihoz kapcsolódva mutatunk négy évszakos úti célokat a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által kezelt 57 ezer hektáros erdőterületen és annak vonzáskörzetében.
napkelte erdő kiskunság kefag a mi erdőnk

„Lenn az alföld tengersík
vidékin ott vagyok honn,
ott az én világom”

A vármegye északi részén, Kunpeszér község határában a homoki erdőssztyeppek napjainkra fennmaradt egyik legértékesebb, fajokban leggazdagabb képviselője a Peszéri-erdő. Gyalogosan, kényelmes sétával bejárható a négy kilométer hosszú tanösvény, amely az Erdei Oktatóközponttól indul, és a négy tájékoztató tábla segítségével betekintést enged az ott élő növény- és állatvilág rejtelmeibe és egyúttal olvashatunk az erdő természeti értékeiről is.

Az erdő hazánkban már kuriózumszámba menő növénytársulásainak uralkodó fafaja a kocsányos tölgy, melyhez vadkörte, rezgő nyár, bibircses nyír és magyar kőris társul.

A cserjeszintben egybibés galagonyát, bibircses kecskerágót, kökényt és varjútövist, a gyepszintben védett növényritkaságokat láthatunk, mint a mocsári kardvirág, a homoki nőszirom, a fürtös homokliliom, a pézsmahagyma, a homoki csüdfű, a fehér madársisak vagy éppen a Szent László-tárnics (Bővebb információk a www.oakeylife.hu oldalon.)

napnyugta Kiskunság A Mi Erdőnk Kefag erdészet
Fotó: Filákovity Valentina
Forrás: A Mi Erdőnk

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: