0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 19.

Fűszerpaprika-termesztőknek: visszaigényelhető a fémzárolt vetőmag árának 75%-a

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye: az idén is igényelhetnek csekély összegű támogatást azok a fűszerpaprika-termesztők, akik a fogott mag helyett a minőség mellett teszik le a voksukat, és fémzárolt vetőmagot vásárolnak.

A fémzáron kívül feltétel, hogy tavaly ősztől idén április 30-ig beszerzett vetőmagról legyen szó; valamint, hogy az ténylegesen a földbe is kerüljön a gazdálkodó saját területén.

Pontosan „2023. október 20-a és 2024. április 30-a között vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt; teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasznált” vetőmagról szól a rendelet.

Amennyiben ezeknek a feltételeknek megfelel az adott vetőmagtétel, akkor nettó árának 75%-át, de kilogrammonként legfeljebb 100 000 forintot megkaphat támogatásként az igénylő.

A támogatás összegét az igénylő és a vele ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás(ok) részére rendelkezésre álló szabad csekély összegű támogatási keret figyelembevételével határozza meg a Kincstár.

A támogatás iránti kérelmet, valamint minden kapcsolódó dokumentumot elektronikusan, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül (Elektronikus kérelemkezelés → Piaci Intézkedések → Nemzeti támogatások → Mezőgazdasági csekély összegű támogatás → Fűszerpaprika-termelők támogatása) kell kitölteni és benyújtani augusztus 5-én 23:59:59-ig.

Aki saját névre kiállított számlával rendelkezik, annak csatolnia kell a számla másolatát és a vetőmag címkéjének vagy a minősítését igazoló bizonyítványnak a másolatát; aki pedig termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fűszerpaprika-vetőmagot használt, annak a termeltető vagy termelői csoport nevére kiállított számla másolatát, a vetőmag címkéjének vagy a minősítését igazoló bizonyítványnak a másolatát, továbbá a termeltetővel vagy termelői csoporttal kötött szerződés másolatát, és az átadott fémzárolt vetőmag mennyiségét, nettó árát, illetve a származás megjelölését tartalmazó dokumentumot.

Módosítani a benyújtását követő tíz napon belül lehet, legkésőbb a benyújtási határidő végéig.

A módosításra nincs külön űrlap, hanem a már benyújtott támogatási kérelmet kell megnyitni és az adatait javítani. Mindig az utolsó (határidőn belül) benyújtott kérelem számít az elbírálásnál.

Részletek:

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: