Az állomány zsugorodása lassul, mivel az iparág felismeri a kereslet-kínálat javuló egyensúlyát.
Mivel a tenyészállomány növekedése nem valószínű 2024 vége vagy 2025 eleje előtt, a sertéshús-ellátás korlátozott marad a következő hónapokban. A termelékenység növekedése is fellendíti a termelést. Az Egyesült Államokban, Kanadában és Kínában tapasztalható jobb állomány-egészségügyi helyzet elősegíti a termelés stabilizálását, és növeli a sertés elérhetőségét.
Az alacsonyabb takarmányköltségek ellensúlyozzák az egyéb költséginflációt, és lehetővé teszik az iparág számára, hogy újból nyereséges lehessen.
A szezon eleji aggodalmak ellenére a jó dél-amerikai termés gyarapította a készletet, ami további nyomást gyakorol az árakra.
A sertéshús továbbra is jó pozícióban van, mint olcsóbb fehérjeforrás a fogyasztók számára, különösen a marhahús költségeinek folyamatos növekedése miatt. Míg az alacsonyabb költségű termékek továbbra is túlméretezettek, és egyre több fagyasztott termék jelenik meg, a fogyasztók otthoni ételkészítés irányába történő elmozdulása továbbra is előnyös a sertéshús kiskereskedelmi értékesítésében.