0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

Egyre kevésbé bízunk az élelmiszerekben – de van alapja?

Egy 18 ország 19 642 fogyasztóját vizsgáló új tanulmány szerint kevesebb vásárló számol be arról, hogy egészséges és fenntartható élelmiszereket választ, az élelmiszerszektorba vetett bizalom hanyatlása mellett.

Ez nagyrészt így volt a hatóságokkal kapcsolatos vélekedések esetében is, a fogyasztók alig több mint egyharmada úgy gondolja, hogy a hatóságok törődnek azzal, hogy mit gondolnak az átlagemberek az élelmiszerekről, és odafigyelnek rá (38%), vagy hogy kellően nyitottak az élelmiszertermelés szabályozásával kapcsolatban. (37%).

„Az élelmiszerágazat példátlan kihívásokkal szembesült az elmúlt években, és a jövőben is szembesülni fog, mivel az éghajlatváltozás megviseli az élelmiszertermelést.

Most minden eddiginél jobban szükségünk van a partnerségre az élelmiszerszektor és az európai polgárok között, ha egészségesebb és fenntarthatóbb élelmiszerrendszert akarunk létrehozni mindenki számára. Ennek elérése érdekében meg kell értenünk a fogyasztókat, és együtt kell működnünk, hogy elősegítsük a bizalmat és az elkötelezettséget az élelmiszer-innovációk befogadásában, valamint az étkezéssel kapcsolatos tudatos döntésekben.”

– mondta Sofia Kuhn, az EIT Food igazgatója.

„A fogyasztóknak képesnek kell lenniük bízni abban, hogy az általuk elfogyasztott élelmiszer jót tesz számukra, és jót tesz a bolygónak. Ha támogatni akarjuk az embereket abban, hogy hosszú távú változtatásokat hajtsanak végre étkezési szokásaikban, akkor

az élelmiszerszektornak együtt kell működnie a fogyasztókkal, hogy jobb tájékoztatást, lehetőségeket és hozzáférést biztosítson az egészséges, tápláló és fenntartható étrendhez

– miközben megfizethető és befogadó. mindenki.” – mondta Klaus G. Grunert, a kutatást koordináló Aarhusi Egyetem marketing professzora.

Most minden eddiginél jobban szükségünk van a partnerségre az élelmiszerszektor és az európai polgárok között.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: