0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

POWHUMUS – Természetes növekedés, gazdag termés!

A POWHUMUS WSG85 prémium humusztrágya gazdag szerves anyagokban, melyek erőteljes növekedést és bőséges termést biztosítanak. Javítja a talaj szerkezetét, növeli a vízmegtartó képességet, és serkenti a növények gyökérfejlődését.

Ideális választás lehet mindazok számára is, akik biotermesztéssel foglalkoznak.

A POWHUMUS WSG85 gyártója a német Humintech cég, amely Düsseldorf közelében, a németországi Grevenbreuch városában található. Több mint 50 évvel ezelőtt megkezdte a humuszkészítmények aktív kutatását, fejlesztését és gyártását leonarditból – egy speciális, erősen oxidált lignittípusból, így elmondható, hogy a Humintech a mezőgazdasági készítmények gyártására specializálódott cég. A világ több mint 70 országában jelen van, úgy mint az USA-ban, Kanadában, Dél-Amerika országaiban, a Közel-Keleten, Kelet-Európában és most már Magyarországon is elérhető.

A leonardit a talaj kondicionálójaként, valamint biokatalizátorként és biostimulánsként működik a növény számára fokozva a növények növekedését és a talaj a termékenységét.

A jelenlegi tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy a talaj termékenységét nagymértékben meghatározza a huminsavtartalom. Magas kationcserélő képességük (CEC), oxigéntartalmuk, valamint az átlag feletti víztartó képességük az oka annak, hogy a huminsavak magas értéket képviselnek a talaj termékenységének és a növénynövekedésének javításában.

A huminsavak legfontosabb tulajdonsága, hogy képesek megkötni az oldhatatlan fémionokat, oxidokat és hidroxidokat, és szükség esetén lassan és folyamatosan biztosítja a növények számára. A huminsavak, így a POWHUMUS WSG85 is háromféle hatást fejt ki: fizikai, kémiai és biológiai. Az első és legfontosabb fizikai hatása a talaj szerkezetének javítása, megakadályozza a nagy víz- és tápanyagveszteséget a könnyű, homokos talajokon, így egyidejűleg bomlás útján termő talajokká alakítja át őket. Elősegíti a nehéz és tömör talajok fellazulását és morzsolódását, ezáltal növeli a talaj levegőztetését és a talaj megmunkálhatóságát.

A számtalan huminsav kémiai hatásai közül az egyik, hogy semlegesíti mind a savas, mind a lúgos talajokat és szabályozza a talaj pH-értékét. Ezen kívül a humátok kelátképző tulajdonságokkal is rendelkeznek lehetővé téve számukra, hogy komplexeket képezzenek a talajban lévő alapvető tápanyagokkal, például nitrogénnel, foszforral, káliummal és mikroelemekkel. A tápanyagok elérhetőségének növelésével a humátok elősegítik a növények optimális növekedését és csökkentik a túlzott műtrágya kijuttatásának szükségességét.

A huminsavak egyik biológiai hatása, hogy serkenti a növényi enzimeket és fokozza azok termelését, valamint elősegíti a klorofill, cukrok és aminosavak képződését a növényekben, valamint nagymértékben támogatja a fotoszintézist. A huminsav serkenti a növények növekedését (magasabb biomassza termelését) a sejtosztódás felgyorsításával, fokozva a gyökérrendszer képződési sebességét, ami magasabb szárazanyag-hozamot eredményez.

A humátok jelentős előnyökkel járnak a mezőgazdaság számára azáltal, hogy javítják a talaj szerkezetét, javítják a tápanyagok elérhetőségét, elősegítik a növények növekedését és fejlődését, valamint erősítik a stressztűrő képességet (fagykár, magas hőmérséklet, aszály) és a betegségekkel szembeni ellenállást. Alkalmazásuk fenntartható gazdálkodási gyakorlatokhoz, a műtrágyáktól való csökkent függőséghez és az általános mezőgazdasági termelékenység javításához vezethet. A POWHUMUS WSG85 felhasználható szántóföldi-, zöldség-, szőlő és gyümölcskultúrákban, talajkondicionálásra, szubsztrátok készítésére és hidrokultúrában. Kijuttatható lombtrágyaként, öntözéssel, a talajba vetés előtt, vetéskor, valamint csávázásra is felhasználható. Az eddigi tapasztalatok alapján a huminsavak alkalmazása átlagosan 15 %-al növelheti a terméshozamot, mint a szántóföldi, mint a kertészeti ágazatban.

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget – válassza a POWHUMUS-t, és érezze a különbséget!

Weboldal: Humin Trade Hungary Kft. https://www.humintrade.hu/

(x)

Forrás: Humin Trade Hungary Kft.