0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Tavaszi kert: mennyi-mennyi szépség!

Az ágyásokba, virágládákba, nagyobb szoliter edényekbe, dézsákba ültetett színpompás növények veszik át a szerepet a kertben.

A megújuló tavaszi kertnek pompás külsőt adó és a színvilágát gazdagító nárciszokat, tulipánokat, krókuszokat és a többi, velük együtt nyíló hagymást lassan már el is felejtettük.

virág

Ládákba, edényekbe

bejáratA kisebb helyeket, bejáratokat, erkélyeket, teraszokat is virágtengerré varázsolhatjuk változatosan elrendezett, különféle méretű kaspós növényekkel. Az egynyári és balkonnövények ilyenkor a legfrissebbek és a legvonzóbbak. Ha jól választottunk fajt és fajtát, és a helyüket is eltaláltuk, a gondozásuk is meglehetősen könnyű, noha a meleg időszakokban elegendő öntözésük és heti táplálásuk kötelező.

Fűnyírás

Az intenzíven fenntartott füvet 3-7 naponta le kell nyírni, a rendszeres és egyenletes vágással válik szép dússá a pázsit. Legjobb, ha a levéltömeg kétharmada megmarad, mert minél magasabbak a szálak, annál nagyobb fotoszintézis megy végbe. A magasabb nyírás a gyökérnövekedést is pozitívan befolyásolja – a gyökerek mélyebbre nőnek, jobban tűrik a szárazságot és jobban felszívják az ásványi anyagokat. A ritkán és túl mélyen végzett vágás károsítja a gyepet, és a mohásodás, gyomosodás kialakulásának kedvez. A kerti pázsit megfelelő magassága körülbelül 3-5 centiméter.

Forrás: Kertbarát Magazin

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: