0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

Országos nyereményjáték a Tej Világnapja alkalmából – focizz értékes ajándékokért!

A Tej Terméktanács a Tej Világnapja apropóján, „Tejszív Gólbajnokság” címmel online góllövő bajnokságra hívja ki az országot.

A tejtermékek sokoldalúsága és tápláló tulajdonságai miatt már 49 éve minden évben megünnepeljük a Tej Világnapját*. Idén sem maradhat el a tej és tejtermékek ünneplése, ezért a szervezet a Világnap apropóján, „Tejszív Gólbajnokság” címmel online góllövő bajnokságra hívja ki az országot. A május 30. – június 6. között zajló országos nyereményjáték számos színes programmal, közismert személyekkel együtt kerül megvalósításra az online térben. A játék tvábbi részletei ide kattintva elérhetők.

Forrás: Tej Terméktanács

*(Magyarországon 1976 óta ünnepeljük a Tej Világnapját, korábban május utolsó keddje, míg 2001 óta hivatalosan június 1. a Tej Világnapja.)

A tej a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz: fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Fél liter tej fedezi a felnőttek napi javasolt energiabevitelének 12-15%-át, a fehérje- 20-25%-át, a zsír- 15-20%-át, a szénhidrát- 7-10%-át, a kalciumszükségletének pedig 70%-át;

gazdag ásványi anyagokban, többek között káliumban, kalciumban, magnéziumban, foszforban, valamint vízben és zsírban oldódó vitaminokat egyaránt tartalmaz.

A tej és tejtermékek a kedvező élettani hatásaiknak köszönhetően az egészségmegőrzésben és betegségmegelőzésben is fontos élelmiszerek. Rendszeres fogyasztásuk támogatja az immunrendszert és szerepet játszhat a szív- és érrendszeri-, a vastagbél daganatos betegségei, a magasvérnyomás-betegség, az elhízás, a csontritkulás és a fogszuvasodás megelőzésében.

A tejet és a belőle készült tejtermékeket minden étkezés részeként be tudjuk építeni az étrendünkbe. A tej italként, valamint ételek (turmixok, levesek, mártások, főételek, desszertek) alkotójaként is szerves része a táplálkozásunknak.

A világnap apropóján beszélni kell a tejben és tejtermékekben megtalálható esszenciális tápanyagokról is, amellyel az emberek a szervezetük felépítéséhez szükséges anyagokat és az egyéb élettevékenységeikhez nélkülözhetetlen energiát biztosítják.

Ez utóbbihoz kapcsolódóan nagy az igény idehaza – a fogyasztókat akaratlanul vagy szándékosan megtévesztő reklámokkal, a közösségi médiában terjedő álhírekkel szembeni – tisztességes, tárgyilagos és felvilágosító kommunikációra.

Az idei évben a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2024. május 30. – június 6. között egy 8 napon át tartó virtuális tizenegyes rúgó bajnokságra hívja a gyermekeket és a vállalkozó kedvű felnőtteket. A „Tejszív – Gólbajnokság”címmel megrendezésre kerülő országos online góllövő bajnokság és nyereményjáték során okoseszközökre fejlesztett virtuális focipályán mérhetik össze ügyességüket a játékosok.

A Tejszív Gólbajnokságban bárki kipróbálhatja magát az online focipályán. A feladat hasonló, mint a valódi meccseken: kapura kell lőni, és máris esély nyílik megnyerni az értékes ajándékok egyikét.

A játék végén gazdára talál 3 db Xbox One S konzol és 2 db Garmin Vivofit Junior okosóra, de a fődíjak mellett sportos napi nyeremények, összesen 7 db Decathlon ajándékutalvány és 7 db egyedi focimez is sorsolásra kerülnek.
Forrás: Tej Terméktanács

Ha tej és a tejtermékek ünnepéről van szó, akkor természetesen az ellenállhatatlan falatok sem maradhatnak el – utóbbiról a Dobó Ági gasztro influencer által készített, sajtos meglepetés gondoskodik majd.

 Ha kedvet kaptál, lépj pályára Te is a Tejszív Gólbajnokságban! A tej tápláló ereje és a szerencse legyen veled!

Minden további információ megtalálható a játék oldalán, illetve a Tejszív közösségi oldalain:

Tejszív Gólbajnokság: https://jatek.tejsziv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/tejsziv/

Instagram: https://www.instagram.com/tejsziv/

Forrás: Tej Terméktanács közlemény

Magazin ajánló: