0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 16.

AgrárgépShow Mezőfalván

A 7. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n, az ország legnagyobb szántóföldi kiállításán a szervezők idén a fenntartható, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, eszközök bemutatására helyezték a hangsúlyt.

„Több mint 150 kiállító, mintegy 40 hektáron mutatja be kínálatát, emellett fajtabemutatók, szakmai beszélgetések teszik teljessé az idei mezőfalvi eseményt”- köszöntötte a résztvevőket Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

A szakember hozzátette, a NAK és a MEGFOSZ május 8-án együttműködési megállapodást írt alá a rendezvény szervezésével kapcsolatban, s az eredmény nem maradhat el.

„Mint egy életre kelt gépkatalógus”

– méltatta az eseményt az elnök.

Mezőfalva gépek

Győrffy Balázs gépshow gépek

Idén egyrészt a fenntarthatóság áll a rendezvény középpontjában, másrészt azoknak a lehetőségeknek a bemutatása, amik segítenek a – klímaváltozáshoz alkalmazkodó – eredményes gazdálkodásban. Amiről elméletben sokat hallani, itt a gyakorlati megvalósításaira is látható lesz számos követhető példa. Ezúttal is széles programkínálat várja az agrárvállalkozókat, gazdálkodókat, segítve őket a megalapozott szakmai döntéshozatalban.

A gépgyártók fejlesztései a forgatás nélküli talajművelés irányába haladnak, és folyamatosan gyarapszik azon tudatos gazdálkodók száma, akik évek óta így művelik földjeiket, védve a kiszáradástól. Ezek a technológiák, technikák, gépek, eszközök is bemutatásra kerülnek Mezőfalván.

 

Harsányi Zsolt  MEGFOSZ gépforgalmazók„A tanulásnak a hétköznapok részévé kell válnia”- hangsúlyozta Harsányi Zsolt. A MEGFOSZ elnöke kiemelte, a robotok, az autonóm gépek nem sokat érnek szakképzett kezelők nélkül. Bíznak abban, hogy az új termés nem csak jó lesz, hanem megfelelő árakat is elérnek a gazdák, amiből a további fejlesztésekre is tudnak fordítani.

 

Jakab István  MAGOSZJakab István, a MAGOSZ elnöke rámutatott, ez a rendezvény is arról szól, hogyan tudnak a gazdák a kihívásokra reagálni. A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow hagyományosan az ország legnagyobb, álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol megtekinthető a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata.

A mozgó gépbemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a legmodernebb eszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat. Emellett az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások is helyet kapnak.

 

Farkas Sándor Agrárminisztérium miniszterhelyettes„A mezőfalvi AgrárgépShow kiváló lehetőség arra, hogy minél több tudást, tapasztalatot adjanak át a gazdáknak”- hívta fel a figyelmet Farkas Sándor. Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese kiemelte, számítanak a termelőkre, ezért is fenntartható, gazdabarát programokat indít a szaktárca. A rendezvény górcső alá veszi azokat a lehetőségeket, technikákat és jó gyakorlatokat, amelyek alkalmazhatók például aszály vagy más szélsőséges jelenségek esetén.

A „Változó klíma, alkalmazkodó mezőgazdaság!” tematikus tanösvény ismerteti a klímaváltozás hatásait és azokat az alkalmazható megoldásokat, amelyek segítenek a gazdálkodóknak mérsékelni a negatívumokat.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: