0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 21.

Idén is izgalmas programnak ígérkezik a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Idén is megrendezik a KÁN Egyetemi Napokat a Kaposvári Campus és a Pannon Lovasakadémia területén. A kiállítás nem csak az állattenyésztő szakmai képviselőinek szól, a nagyközönséget és a kisgyermekes családokat is is színvonalas programok várják.

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN Egyetemi Napok programját június 17-én, a MATE Kaposvári Campusán. A Dunántúl legnagyobb agrárrendezvényén az állattenyésztés, az agrárszakma és az agrár-felsőoktatás kapnak majd kiemelt szerepet.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kft. – a Magyar Állattenyésztők Szövetségének szakmai partneri közreműködésével – közös szervezésében 2024. szeptember 27–29. között ismét megrendezik a KÁN Egyetemi Napokat a Kaposvári Campus és a Pannon Lovasakadémia területén.

Az állattenyésztő szakma képviselőit, a nagyközönséget és a kisgyermekes családokat, valamint a középiskolásokat egyaránt színvonalas, interaktív programok várják a rendezvényen.

A Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye kapcsán Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora emlékeztetett arra, hogy 2023-ban mintegy negyvenezer látogatót fogadtak. Mint fogalmazott, rengeteg agrárkiállítás van az országban, de a KÁN Egyetemi Napok az egyetlen, amely ilyen mélységben és alapossággal foglalkozik az utódlás kérdésével, vagyis a fiatal generáció megszólításával. Ennek megfelelően idén is kiemelkedő szerepet kap az agrár-felsőoktatás és az agrárszakma népszerűsítése, így az egyetem fő képzési, kutatási területeit szórakoztató, interaktív edukációs programokon keresztül ismerhetik meg a látogatók a MATE Udvarban. Dr. Gyuricza Csaba, az egyetem rektora kiemelte, hogy e programpont tulajdonképpen az egyetemet és az ott folyó tudományos oktatási innovációs tevékenységet mutatja be, mégpedig a közvélemény számára is befogadható formában.

„Pontosan az a célja, hogy megismertesse, bemutassa azokat az új tudományos eredményeket, amelyeket a mindennapi gyakorlatban használunk, és ezeket ismertessük meg, illetve szólítsuk meg azokat a fiatalokat, akiket itt szeretnénk üdvözölni az agrár felsőoktatásban”

– foglalta össze.

A kiállítás keretén belül több szakmai konferenciát is tartanak. A KÁN-on kerül sor többek között a 35. Nyúltenyésztési Tudományos Napra, a VII. Halászati Kerekasztalra, a Hazai Precíziós Állattartás szakmai programra, valamint a Lótenyésztési Konferenciára is. „Ebben az évben különösen nagy hangsúlyt fogunk helyezni a klímaváltozás növénytermesztésre gyakorolt hatásaira, és természetesen a szarvasmarha-tenyésztés aktuális kérdéseire, hiszen ez hagyományosan a rendezvény egyik kiemelt témája” – mondta Dr. Gyuricza Csaba.

Forrás: MATE

Magazin ajánló: