0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 21.

A bio-szőlőtermesztés kihívásairól és megoldásairól lesz szó az idén Rádpusztán

Az idén is megrendezi a Vititech szőlőtermesztési szakmai konferenciát és gyakorlati gépbemutatót a VitiCoop Kft. és a Kertcenter Kft. A szakmai tanácskozás témája az ökológiai szőlőtermesztés lesz, amihez több megközelítésből kaphatunk tanácsokat.

Az idén is megrendezi a Vititech 2024 szőlőtermesztési szakmai konferenciát és gyakorlati gépbemutatót a VitiCoop Kft. és a Kertcenter Kft. A rendezvény a szokott helyen, Rádpusztán lesz 2024. július 19-én, pénteken. A gépek 8 órától délután 4-ig láthatók a Rád-Vin Kft. ültetvényében.

A szakmai tanácskozáson az előadók azt a kérdést járják körül, hogy megoldható-e a bio-szőlőtermesztés hagyományos növényvédő szerek és gyomirtó szerek nélkül, biológia növényvédelemmel, ökológiai trágyázószerekkel, modern gépesítéssel, mechanika gyommentesítéssel.

A bio-szőlőtermesztés kihívásairól és tapasztalatairól Ruppert Ákos villányi szőlőtermesztő beszél.

A spanyol MIRAT Bioscience vállalat képviseletében Cristina González Muñoz bemutatja a cég szőlőre kidolgozott ökológiai növényvédelmi programját.

Komplex szőlő bio-termesztéstechnológiát kínál az Asfertglobal, amiben szerepet játszik a szőlő erősítése, stimulálása, a bio tápanyag-utánpótlás és számos hasznos mikroorganizmus. A technológiát Hunyadi István és Kéki László részletezi.

A mechanikus gyommentesítés és a permetlé-visszanyerő (Recycling) permetezéstechnika lehetőségeit a Bartifarm gépforgalmazó cég ügyvezetője, Szabadi Gábor mutatja be.

A VitiCoop Kft. rezisztens szőlőfajtákról nyert termesztési tapasztalatait ismerteti Hegedűs Lajos.

Az előadások reggel 9 órakor kezdődnek a Rádpuszta Gasztro Élménybirtok Rendezvényházában.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Médiatámogatója a Kertészet és Szőlészet.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu