S ha már ott voltak, a Bakos házaspárt megérintette a szőlőtermesztés, a borkészítés szelleme.
Az első parcellájuk egy Rajnai rizling volt, érett a szőlő, mit csináljanak vele? Érkezett a feladat, így Bakos László beiratkozott a szőlész-borász képzésre, a 3000 négyzetméteres szőlő feldolgozásához vásároltak felszerelést, majd jött a következő terület, így ma egy hektárnyi Rajnairól szüretelnek. Segítségükre nem kis személyiség, mint Szentesi József sietett, akinek tanácsait megfogadva formálták gazdaságukat.
Közben pedig Nadapon megépítették a Borbárjukat, az egyedi tervezés a házigazda szakmai munkáját dicséri, de a különleges enteriőr is magáért beszél. Az épület nem csak baráti – és szakmai – borkóstolók hangulatos helyszíne, de az irodájuk és még két apartman is helyet kapott benne.
Ma a szakmai tudásukat a saját Rajnai rizlingből készült boraikon keresztül ismerhetjük meg, s akár 3 évjáratot, évjáratonként 2-2 tételt is be tudnak mutatni. Aki vállalkozik rá, hogy végigkóstolja, nem csak a kifinomult stílust, a Rajnaiban rejlő sorszínűséget, de a termőtáj egyediségét is megismerheti.
Fontosnak tartják, hogy helyi termelőktől helyi termékeket is tartsanak. Három éve rozéval is megjelentek, s egy évre rá a sillerük is a polcra került. Igaz, ma még vásárolt szőlőből, de a jövőben már saját szüretből fognak dolgozni, s idővel a pezsgőkészítésbe is bele szeretnének vágni.
Azon a területen telepítenek, ahol valaha Czinege Lajos vadászott, s még a Hungaroring nyomvonalát is ott jelölték ki. Ma 6,5 hektárt ültettek be szőlővel, ahol a hagyományoknak megfelelően 0,5-0,5 hektáron Tarcali kék és Laska oltványok kerültek a földbe, de úgy döntöttek, a Tihanyi kéknek is adnak esélyt. Emellett 1 hektárnyi Kékfrankos és ugyanannyi Kadarka színesíti a palettát. Tavasszal másfél hektár Szerémi zöld és 1 hektár Hárslevelű ültetését végzik el.