Nagy Endre, az Univer Product Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese mutatta be az 1948-ban alapított, teljes egészében magyar tulajdonban lévő Univer cégcsoportot. A hetényegyházi telephely volt az első, amely 1965-ben megkezdte az ipari zöldségfeldolgozást tubusos torma, majd a Piros Arany gyártásával.

2020-2023 között 8 milliárd forintnyi beruházás segítségével ma egy megduplázott kapacitású, a XXI. század elvárásainak megfelelő üzemben folytatódik a munka.

Az üzem termelési rendszerei és gyártóvonalai műszaki, informatikai és környezeti szempontból is megfelelnek az Ipar 4.0 elvárásainak.
automatizálás, robottechnika, az egyedi gyártóberendezések gyártórendszerbe való összehangolása, vezérlése vagy a minőségbiztosítási rendszerek hátterét képező mérő- és adatgyűjtő rendszere mind digitalizáltan működnek.

A minőségi termékek előállításának másik feltétele a megfelelő minőségű alapanyag. Az Univer 50 éve működteti felvásárlási rendszerét, melyben arra törekszik, hogy a környékbeli gazdák által termelt alapanyagot dolgozzák fel.
A nagyságrendileg 2,5-3 ezer hektárról származó zöldségek nagy része ipari paradicsom, aminek területe kb. 1,2 ezer hektár, ezzel az Univer a legnagyobb közép-európai ipari paradicsomfeldolgozó vállalata.

Emellett évente közel 5000 tonna édes és csípős fűszerpaprika, pritamin- és kápia paprika kerül feldolgozásra, illetve fokhagyma, torma, vöröshagyma, mustármag, uborka még a legjelentősebb zöldségek.

Az Univer-Product Zrt. bel- és külföldi piacokon értékesíti termékeit. Itthon a folyékony ételízesítők gyártása terén továbbra is meghatározó szerepet tölt be, a paprikakrémek piaci részesedése domináns, míg a majonéz, ketchup és mustár esetében piacvezető szerepet tölt be.