0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. április 21.

Izgalmas gasztrokalandok Badacsonyban

Minden eddiginél több helyszínnel és kerékpáros ajánlatokkal, a BalatonBike365-tel együttműködve indult újra 2024-bena badacsonyi Gasztrohegy, a környék legnagyobb gasztro-összefogása.

Bringás gasztrotúra, badacsonyi borok és izgalmas falatok – a márciusi Gasztroheggyel beköszönt a tavasz.

Az új helyszíneknek hála kitágult a tér is: Badacsonyörstől a Szent György-hegy lábáig összesen 13 helyszínen várnak tavasszal még két alkalommal a tematikus gasztrohétvégék. Március 29-30-án a bringás ételeké a főszerep, nem csak bringásoknak: „egykezes” falatok, street food jellegű lokális finomságok várnak.

A 8. évébe lépő összefogás azzal a céllal jött létre, hogy tematikus hétvégékkel támogassa az őszi-téli időszakot. A koncepció maradt: szezonális hozzávalók, lokális konyha, elkötelezett vendéglátók és aktív felfedezés. Ez egészült ki idéntől a kedvezményes e-bike bérléssel, sőt, márciusban újraindulnak a vezetett túrák is.

A Gasztrokaland keretében Kardos Gábor idegenvezetésével lehet megismerni és bejárni 4 Gasztrohegy vendéglátóhelyet, a kóstolás közben pedig helyi sztorikat és filozófiát hallgatni.

Összesen 7 fő helyszín – Laposa Birtok, Borbarátok, Bonvino Borbár, Tilia Borvendéglő, Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje (új), Folly Arborétum és Borászat (új) – és 6 kiegészítő – Istvándy Borműhely, Pláne Badacsony Borterasz, Gilvesy B-üzem (új), LaTéne Desszertműhely (új), Válibor Vinotéka (új), Hinta Badacsony (új) – helyszín került fel az idei térképre. A fő helyszíneken lehet kóstolni a tematikus Gasztrohegy ételeket, a kiegészítő helyeken borokkal, brunch-al, témához illő ajánlatokkal és programokkal várnak.

„Arra biztatjuk a vendégeket, hogy sétálva – a csodaszép Kéktúra szakaszt is érintve – vagy e-bike-on fedezzék fel a vidéket, útközben pedig kóstoljanak. Ez márciusban még könnyebb lesz, hiszen a tematika: bringás ételek” – hívta fel a figyelmet Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs vezetője.

„Ezekre az alkalmakra külön kóstoló fogásokat alkotnak a séfek, szezonálisan, a témához illeszkedve. Fontos, hogy ezek direkt kisebb, kóstoló adagok, hogy a vendégek tényleg minél több helyet felfedezhessenek – akár a 4 kóstolót tartalmazó kedvezményes Gasztrohegy bérlettel” – mondja Laposa Bence, a Gasztrohegy egyik alapítója. Ők két hellyel is részt vesznek a programban.

„A Gasztrohegy koncepció 2017-ben új régiós trendet teremtett és máshol is indult már hasonló, de abban máig egyedülálló az országban, hogy csak Badacsonyban van a hétvégék előtt közösségi gasztro-műhelymunka és előkóstoló, így a vendégek már ételfotókon láthatják, mi lesz a következő hétvége kínálata.

Idén annyiban is változtatunk, hogy kevesebb, összesen 5 Gasztrohegy hétvégére koncentrálódik az éves program, hogy az egész még átláthatóbb, élvezhetőbb legyen a vendégek számára” – hangsúlyozta Kardos Gábor, a Gasztrohegy ötletgazdája. Az ő vezetésével indul újra a gasztrokaland, aminek keretében jobban megismerhetjük a vendéglátókat.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: