Az idősebb cseres-tölgyesekben inkább korhadékbontó gombafajokkal találkozhatunk. Ilyen például a bimbós pöfeteg is, bár szedése odafigyelést igényel, mert csak fiatalon fogyasztható, míg a húsa fehér. Ennek felismerésében az is segítségünkre lehet, hogy megtanuljuk: a fiatal példányok aromás illatúak, az idősek viszont kellemetlen szagúak.
Külleme körte alakú, felül púpos, külső burka letörölhető tüskékkel, szemölcsökkel borított. Fiatalon fehér, majd okkeres, olívabarna színű lesz.

A kékhátú galambgomba szintén a gyűjthető, fogyasztható gombák sorát gazdagítja. A galambgombák gyűjtésénél hasznos lehet tudni, hogy feltűnő színük ellenére egyik faj sem erősen mérgező. A kóstoláskor csípőseket azonban érdemes elkerülni magas gyantatartalmuk miatt.

A kékhátú galambgomba kezdetben domború, majd ellaposodik, közepe benyomott lesz. Színe változó lehet az ibolyáskék, rózsáslila és az olívazöld között. Kalapja 5-15 cm közötti, lemezei a tönkhöz nőttek, fehérek és rugalmasak. Illata enyhén dióra emlékeztet.
A begyűjtött gombát pedig ne tegyük műanyag zacskóba, mert ha bepárásodik, negatív folyamatok indulhatnak be, főleg, ha több fajt keverünk. Minden esetben vizsgáltassuk be szakemberrel az elfogyasztásra szánt példányokat.