Alpári György gasztronómus, aki a legnépesebb „Egyéb halétel” kategória zsűrijét vezette két érdekességre hívta fel a figyelmet. Az egyik, hogy ezen a főző versenyen a ponty nyert a harcsával szemben. Azaz, hogy most a pontyból készült ételek jobbak voltak, szebben tálaltak, jobban ízesítettek. A másik, hogy a ponty esetén is megfigyelhető, a szőlőknél borászatoknál ismert terroir jelleg. Érezhető volt a halak húsánál, azok a finom különbségek melyek egyértelműen az élőhelyre vezethetők vissza.
A rendezvény nemcsak a szakmának nyújtott platformot, hanem a nagyközönség számára is élményt és inspirációt adott, hozzájárulva a fenntartható és egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez.

EREDMÉNYEK
Dunai jellegű halászlé kategóriában:
- Hunyák Ferenc és csapata
- Bajai Halászléfőző Lovagrend – Munk Erik
- Laskói Ifjúsági Egyesület
Tisza-Körösi jellegű halászlé kategóriában:
- Pick Up Drive Romhány
- Donkó Zsolt (Tiszahalker Kft.)
- Hal Evő Vadászok
Egyéb halétel kategóriában:
- Grundéns (Silver Kiss Kft.) – Filézett ponty paprikás kapros túrós csuszával
- ARANYPONTY GÖDÖLLŐ – Harcsa pástétom
- ARANYPONTY GÖDÖLLŐ – Sültes tál
Különdíjak
- Közönség díj: Aranyhalak (Tóth Sándor)
- Gyerekbarát halétel díj: Berettyóparti Vad-Halak (Oszlánczi Ignác)
1 / 34