0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 26.

Jelentős érdeklődés a 49. Országos Halfőző Versenyen – KÉPGALÉRIÁVAL!

A MA-HAL 49. Országos Halfőző Versenyének Vác, Dunapart adott otthont augusztus 23-án, szombaton. Az esemény ismét rávilágított arra, milyen fontos szerepet tölthet be a hal a hazai gasztronómiában és a fogyasztói szokásokban.

Alpári György gasztronómus, aki a legnépesebb „Egyéb halétel” kategória zsűrijét vezette két érdekességre hívta fel a figyelmet. Az egyik, hogy ezen a főző versenyen a ponty nyert a harcsával szemben. Azaz, hogy most a pontyból készült ételek jobbak voltak, szebben tálaltak, jobban ízesítettek. A másik, hogy a ponty esetén is megfigyelhető, a szőlőknél borászatoknál ismert terroir jelleg. Érezhető volt a halak húsánál, azok a finom különbségek melyek egyértelműen az élőhelyre vezethetők vissza.

A rendezvény nemcsak a szakmának nyújtott platformot, hanem a nagyközönség számára is élményt és inspirációt adott, hozzájárulva a fenntartható és egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez.

Fotó: Csatlós Norbert

EREDMÉNYEK

Dunai jellegű halászlé kategóriában:

  1. Hunyák Ferenc és csapata
  2. Bajai Halászléfőző Lovagrend – Munk Erik
  3. Laskói Ifjúsági Egyesület

Tisza-Körösi jellegű halászlé kategóriában:

  1. Pick Up Drive Romhány
  2. Donkó Zsolt (Tiszahalker Kft.)
  3. Hal Evő Vadászok

Egyéb halétel kategóriában:

  1. Grundéns (Silver Kiss Kft.) – Filézett ponty paprikás kapros túrós csuszával
  2. ARANYPONTY GÖDÖLLŐ – Harcsa pástétom
  3. ARANYPONTY GÖDÖLLŐ – Sültes tál

Különdíjak

  • Közönség díj: Aranyhalak (Tóth Sándor)
  • Gyerekbarát halétel díj: Berettyóparti Vad-Halak (Oszlánczi Ignác)
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: