0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 21.

Dinnyéslány Cecéről

Puha Georgina Petrát mindenki „A cecei dinnyéslányként” ismeri. Nem csoda, hiszen fő profiljaként a nyár legkedveltebb gyümölcsét, a görögdinnyét termeszti, kínálja.

– Az emberek alapvetően keresik a házias jellegű termékeket, a gyerekkoruk ízeit, és ha ezeket megtalálják, akkor azt meg is fizetik.

Úgy tapasztalom, hogy az emberek, ha megengedhetik maguknak, akkor hajlandóak drágábban is zöldségeket, gyümölcsöket vásárolni, pláne akkor, ha tudják azt, hogy az áru ténylegesen jó.

Hiszen nem az a drága, amit megvesznek és jóízűen megesznek, hanem az, amit nem tudnak megenni és ki kell dobni. Nagyon sokszor jöttek a standhoz új vásárlók azzal a mondattal, hogy mostanában még nem ettek jó dinnyét, ki kellett dobni, vagy éppen a tyúkok ették meg. Ilyen esetekben eleinte csak negyed dinnyét vesznek tőlünk, megkóstolják, majd a későbbiekben a negyedet a fél, majd az egész váltja fel. Hiszen tudják, nálunk jót kapnak, és ezzel kialakul egy bizalmi kötelék. Elég széles vendégkörünk van, a vásárlók anyagi helyzetét tekintve is, mégis mindig törekszünk arra, hogy üres kézzel ne távozzon senki. Egyszer felkerestek egy öregek otthonából, kicsit reménykedve, kicsit félve, hogy nem lenne-e az időseknek egy kisebb dinnye, mert a nagy forróságban csak azt kívánták. Mondtam nekik, hogy nemhogy kisebb, hanem olyan dinnye van, amilyet csak szeretnének nekik választani. Azt az örömöt nem lehet leírni, amikor látja az ember, milyen jóízűen ették a gyümölcsöt. Emellett óvodáknak szoktunk ajándékozni, de a nyár folyamán a követőim között nyereményjátékot és akciókat is tartunk. A gyerekek sose távoznak a standtól ajándék nélkül, hiszen egy-egy barack mindig gazdára talál. Igazából ezért érdemes csinálni: a vásárlók mosolyáért.

Tök alannyal a dinnye a szélsőséges időjárási viszonyokkal szembenellenállóbbá válik
Tök alannyal a dinnye a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben ellenállóbbá válik
Fotó: Rostási Nikolett

Ám a Dinnyéslány nem csupán a jelenre összpontosít, hosszú távon is elkötelezett a fejlesztések mellett.

– A jövő évben fejlesztéseket tervezek. Már idén szerettem volna egy másik standot is elindítani, azonban az idei júniusi hőség miatt mennyiségre jóval kevesebb dinnyénk lesz, mint tavaly, így ez a jövő évre tolódik. Emellett szeretnék kipróbálni több új fajtát is, mind görög-, mind sárgadinnyében. Sok vásárlómmal szoktam beszélgetni, az ő javaslataikat is mindig meghallgatom, hogy mi az, amit keresnének, milyen forma- vagy éppen ízvilág az, amit szívesen kipróbálnának. Ez alapján szoktam bővíteni a fajtakínálatot is, viszont úgy gondolom, a jól bevált fajtáktól sem szabad elbúcsúzni, így a terület mindig egy picit növekszik. Mindez nem jöhetne létre a családom és a párom támogatása nélkül, amiért rendkívül hálás vagyok. A jövőben is együtt dolgozunk azon, hogy mindenki a lehető legfinomabb dinnyét és zöldségeket vehesse a pultjainknál.

Rostási Nikolett

Gurul a dinnye, no meg a szezonja!

Görögdinnye: egyetlen magja se vesszen kárba

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság