A versenykiírás értelmében idén a versenyzők a marhahúsfogyasztás népszerűsítésének érdekében a megszokott szarvashús helyett angus marhalapockát kaptak. A csapatoknak öt kilogramm húsból kellett olyan ételt elkészíteniük, amivel elnyerik a zsűri tetszését. Idén az ételek zsűriztetését Németh Krisztián kardosfai séf, Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezetője végezte.
A csapatok kifejezetten nagy erőfeszítéseket tettek a tálalást és a dekorációt illetően is. Minden helyszínt szépen terített asztal, saját készítésű őszi hangulatú díszelemekk tettek barátságossá.

Humoros névválaszték
A főzőverseny résztvevői kellő humorral érkeztek szombat reggel a Kán Egyetemi napok főzőversenyére.
A nyertes csapat, a Kapos Holding „tükörfordítású” Moonshirt csapata két fogásos menüvel várta a zsűri tagjait, akik nem csak az ételt, hanem a tálalást is úgy értékelték, hogy bármely étterem asztalán megállnák a helyüket. A marhagulyás után felszolgálták ez első helyezést érő aduászukat, a banánba tekert steaket.

A második helyezettnek járó kupát a VegaJó és MarháraFino hozhatta el, akik a barnasörös marhapörkölt mellé saját márkájuk rocottás termékeiből készült házi rétest és zöldfűszeres vegán sajtgolyót tálaltak.
A Vakmerő Kanalak marhaköftéjükkel nyerték el a zsűri tetszését annyira, hogy a harmadik helyet vívták ki maguknak.

A határontúli ízvilágot a Maros-megyét képviselő Székely gazdik csapata hozta el Kaposvárra, melyet a zsűri különdíjjal jutalmazott. A székely szeretettel készült autentikus marhapörköltet székely vendégszeretettel kínálták, az ételt pedig vadkörte pálinka és vörösbor kísérte. A vendéglátók szlogenje pedig a következő volt: „A belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan.”
A jókedvvel érkező versenyzők mindahányan első helyezést érdemeltek volna. Mindenki nagyon jól teljesített, a döntés nagyon nehéz volt meghozni, mondta Német Kristóf séf a versenyt értékelve.
