Hideg időben olyan ételekre van szükségünk, amelyek kielégítően táplálnak és melegen tartanak. Amennyiben van rá lehetőség, ajánlott otthon főzni, tartalmas, gyomorkímélő ételekre fókuszálva.
A zöldségek képezzék az étrendünk alapját, melegítő hatású fűszerekkel megspékelve, korlátozzuk a gyümölcsfogyasztást, valamint a zsír-és sóbevitelt se túlozzuk el. Nem ajánlott egyszerre túl sok, pláne túl nehéz, zsíros ételt fogyasztani, mert olykor éppen egy dőzsölésre vagyunk attól, hogy az erekben felhalmozódott instabil lerakódások komoly veszélyforrássá váljanak.

Ne feledkezzünk meg a vitaminpótlásról! A D-vitamin rugalmasabban tartja az ereket, ezáltal csökkenti a vérnyomást, mérsékli a vérrögképződés kockázatát, illetve képes csökkenteni a szervezet gyulladásos állapotáról tudósító markereinek mennyiségét. Jobb elkerülni a sokkolóan hideg vízzel történő zuhanyzást, a langyos víz használata helyesebb a testhőmérséklet fenntartása szempontjából. A langyos víz megemeli a testhőmérsékletet és elősegíti a vérkeringést.
A hideg miatt a szívnek különösen keményen kell dolgoznia az egészséges testhőmérséklet fenntartása érdekében. Támogatásunk leginkább abban nyilvánulhat meg, hogy nem stresszeljük túl a szervezetünket rengeteg, nehéz, illetve finomított szénhidrátban gazdag étellel, kevés alvással, túl intenzív sporttal, mértéktelen alkoholfogyasztással, dohányzással.






