A fahamunak nincs különösebb tápanyagpótló hatása. A fa égésével a nitrogén és a kén teljesen elillan a fejlődő gázokkal, csak kalcium-, kálium-, magnézium-karbonátok és mikroelemek maradnak benne. A fahamu a legnagyobb mennyiségben, a tűzifa fajtájától függően körülbelül 25-30%-ban kalcium-karbonátot tartalmaz, ami a savanyú talajok mészpótlására, kémhatásának növelésére alkalmas. Kevesebb, mint 10%-ban tartalmaz káliumot, körülbelül 1-2%-ban foszfort, és igen kis mennyiségben mikroelemeket, vasat, mangánt, bórt, rezet és cinket. Nyomokban tartalmaz viszont nehézfémeket, ólmot, kadmiumot, nikkelt és krómot is. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.