A borkészítéshez csak teljesen érett,egészséges gyümölcs használható fel.Ebben már kialakultak azok az íz- és illatanyagok, amelyek a bor jellegét, kellemes ízét, aromáját adják. A gyümölcsborok eltarthatóságát alkoholtartalmuk teszi lehetővé. Az alkohol az erjedés során – bizonyos mikroorganizmusok (élesztők) működésének eredményeként – cukorból keletkezik.Ahhoz, hogy a gyümölcsbor eltartható legyen, legalább 11 térfogatszázalék alkoholt kell tartalmaznia. A cukortartalomnak körülbelül 48-50%-a lesz alkohol. A szőlőkivételével a legtöbb gyümölcsben 6-10%cukor található. Ebből 3-5% alkohol keletkezik, ami nem elegendő; a hiányzó cukormennyiséget mesterségesen kell pótolni.Egy térfogatszázaléknyi alkohol eléréséhez 2 dkg/liter cukor szükséges. Megfelelő alkoholtartalmat 20-22% összes cukortartalomtól várhatunk. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.


