A nyúl a többi kisemlőshöz képest is igen sokféle vitamint igényel, így A-, D3- és E-vitamint, kolint, pontoténsavat, niacint, piridoxint és riboflavint is. A régi nyulászhagyományok szerint a vitaminok biztosítását gyakorta a sárgarépával oldották meg, ami valóban valóságos kincsesháza az említett anyagoknak.
Különösen karotinból találhatunk belőle a többi növényhez képest jócskán nagyobb mennyiséget, mely az A-vitamin képzéséhez nélkülözhetetlen. Karotinból összehasonlításként a paradicsomban hatszor, a zöldpaprikában nyolcszor kevesebb található meg. Ráadásul a különböző növények közül a legjobban a legtöbb nyúl a sárgarépát kedveli, melynek termesztése is egyszerű, még a kezdő kiskerttulajdonosok is könnyen megbirkózhatnak vele.
Ezenkívül a spenót lehet még hasznos vitaminbomba a nyulak számára. Meg kell még említenünk még a szabadföldi termesztésű salátát is, mely különösen gazdag lehet vitaminokban. Ez azonban nem egy nyúlnál hasmenést okozhat, így állataink takarmányozásánál elővigyázatosan használjuk.
Amennyire lehet, a tavasztól őszig tartó időszakban minél többféle zöldtakarmányt etessünk velük, hiszen változatos takarmány esetén nemcsak többet fogyasztanak, hanem a különféle vitaminokból és ásványi anyagokból is megfelelő mennyiséghez juthatnak, hiszen ezekből egy-egy növényfaj különböző mennyiséget tartalmaz.


