Mutatós, a sörkedvelők körében bizonyára rendkívül népszerű kiadvány jelent meg, amely nem csak az ország legszebb tájaira kalauzolja el a tulajdonosait, hanem az ott található sörfőzdékbe is. A „sörútlevél” birtokában pedig nem csak a főzdék működését, hanem söreit is megismerhetik a látogatók.

Az előrejelzések szerint 2024 és 2030 között az európai sörturizmus növekedése meghaladja majd a 10 százalékot, amely elsősorban a kisüzemi sörfőzdék iránti érdeklődés hajt – mondta Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője. A Grand View Research adatai szerint
Erre kínál lehetőséget a Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra – tette hozzá.
Az Országos Főzdetúra a korábbi Bakancslista kiadványainkhoz hasonlóan működik – mondta a főszerkesztő. „Ezek a sörútlevelek a kaparós sorsjegyekhez hasonlók, azzal a különbséggel, hogy a megfelelő felület lekaparását követően, minden alkalommal, mindenki nyer, hiszen a kaparós rubrikák 1-1 pohár kisüzemi sört jelképeznek. Az eddigi Bakancslisták kisüzemi söröket kínáló vendéglőkben voltak beválthatók, de a Beerporn.hu-nál régóta dolgozunk a magyar sörturizmus élénkítésén, így jött az ötlet, hogy kipróbáljuk a már bevált modellt országos főzdetúrává fejlesztve” – mutatta be a kiadvány működését.

• BAZ Beer (Tokaj)
• Csupor Craft Beer (Hatvan)
• Fekete és Fiai Sörfőzde (Miskolc)
• Fóti Kézműves Sörfőzde (Fót)
• Guri Sörfőzde (Jászapáti)
• Gyertyános Sörfőzde (Miskolc)
• Hajdú Serház (Hajdúböszörmény)
• Helka Sörfőzde (Balatonföldvár)
• Horizont Brewing (Budapest)
• hübris (Székesfehérvár)
• Monyo Brewing (Budapest)
• Nopara Gyógysertár (Tiszafüred)
• Őribird Sörfőzde (Nagyrákos)
• Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde (Ravazd)
• Szent András Sörfőzde (Békésszentandrás)
• Szentkői Craft Beer (Fertőhomok)
• Ugar Brewery (Törökszentmiklós)
• Vaskakas Sörfőzde (Győrújbarát)
A kiadvány lényegében egész 2025-ben érvényes (január 1.-december 20.) és – egy valódi turistatérképhez hasonlóan elfér bármilyen táskában –, így mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy a benne található sörmanufaktúrák közül a lehető legtöbbet meglátogasson, megismerje hogyan készülnek a különféle sörtípusok és frissen, a tartályokból kóstolhassa őket.
A Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra térképről további részletek itt találhatók.