0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Népszerű réspiaci termék – Cukkinivirág

A cukkinivirág remek hiánypótló termék, fogalmazott Claudio Peiro­ne, az olaszországi Villanova Mon­dovìban (Cuneo megye) működő családi vállalkozás vezetője. A száz éve alapított családi vállalkozás elsősorban alma és körte termesztésére szakosodott, de nyaranta cuk­kinivirágot is értékesítenek.

Idén két hektáron ültettek cukkinit, amelyről mintegy 15-20 tonna virághozamra számítanak. Az értékesítés jellemzően június végétől augusztus közepéig tart, idén igen nagy a kereslet és az árak is megfelelően alakultak.

A cukkinivirágot mindennap fél 11-ig kell betakarítani és feldolgozni, másképp romlana a minősége.

A termést a genovai frisspiacon 6,5 kilogrammos ládákban értékesítik. A cég idén új kiszerelést, 10 virágot tartalmazó csomagokat is bevezetett.

Az alapvetően alma- és körtetermesztésre berendezkedett családi gazdaságban új almaültetvényt is létesítettek, amelyet hálókkal védenek a jégtől és a fagytól.

A tavaszi fagyos időjárás miatt a körte keveset termett, a tervezett termésnek csupán 5%-át sikerül forgalomba hozni, míg az almánál nagyjából 30% kiesésre számítanak.

Az alma betakarítása valószínűleg késik majd, várhatóan szep­tember elején kezdik a Gala fajtával, hacsak nem akadályozza az időjárás.

Forrás: Kertészet és Szőlészet