Back to top

Világrekorder a New Holland CR8.90-es kombájn

“A több mint 439 tonna szójabab betakarításával elért világrekorddal a CR8.90-es a 2014 óta búza betakarításban világcsúcsot tartó CR10.90-es kombájn nyomdokaiba lépett” – nyilatkozta Lars Sørensen, a New Holland Betakarítógép Üzletágvezetője.

“A CR8.90-es kiemelkedő teljesítményét kivételesen magas terméshozamú földeken vitte véghez: a Brazíliában átlagosnak mondható 3.600 kg/ha hozamot jócskán meghaladó, 4.886 kg/ha hozamú területen. A két kombájnmodell által elért világcsúcs bizonyítja a CR kombájnszéria kivételes kapacitását és termelékenységét.”

CR8.90 szójabab betakarítási világrekord: 439,73 tonna 8 óra alatt

A rekordkísérlet 2017. április 5-én a brazíliai Bahia Államban található, Mingori fivérek birtokában levő Villa Panambi farmon zajlott, amelynek teljes folyamatát a RankBrasil független zsűrije hitelesítette.
A rekord felállítása meglehetősen nedves körülmények között kezdőtött, a reggel 5 órakor esett 20 mm-es csapadék miatt, a napi hőmérséklet 25C° és 28C° között alakult. Az aratás 10:30-kor kezdődött és 18:30-kor megközelítőleg 90 hektár aratásával ért véget. A CR8.90-es óránkénti teljesítménye 54,97 tonna volt az átlagosan 4,88 tonna/ha terméshozamú és 17%-os nedvességtartalmú állományban. A rekordteljesítmény elérése közben a CR kombájn csupán 1,84 liter üzemanyagot használt fel egy tonna szójabab betakarítására.

CR széria – a világrekorder kombájnsorozat

A CR8.90 a kombájncsalád kategóriafelső modellje, a CR10.90-es kombájn nyomdokaiba lépett, amely lenyűgöző teljesítményével bizonyította, hogy a világ legnagyobb kapacitású betakarítógépe, amikor 2014-ben 797,656 tonna búzát takarított be mindössze 8 óra alatt. Ezt a teljesítményt azóta sem tudta más gép túlszárnyalni.

A CR kombájnok kivételes teljesítményt produkálnak a New Holland kézjegyének számító Twin RotorTM technológiának, továbbá az erőteljes FPT motorok és a New Holland betakarító technológiák párosításának köszönhetően. Ezeket egészítheti ki az IntelliSteer automata kormányzási rendszer és a Twin Pitch Plus rotor technológia, amely akár 10%-kal növeli a kapacitást magas nedvességtartalom esetén, vagy az opcinonálisan rendelhető Dynamic Feed RollTM integrált kővédelem, amely növeli a CR már ígyis elképesztő kapacitását további 10%-kal, javítva a terményáramlást és csökkentve a szemsérülést.

Legfőbb adatok: 

Betakarítás időtartama 8 óra
Betakarított szójabab mennyisége 439,730 tonna
Átlagos tonna/óra 54,97 tonna/óra
Betakarított terület 90 hektár
Üzemanyag / tonna szójabab 1,84 liter
Átlagos nedvességtartalom 17%
Átlagos hozam  4,88 tonna/hektár

New Holland CR8.90 Soybean world harvesting record attempt

 

 

Forrás: 
Agrotec Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Mindig van tovább: elkészült a legmodernebb AGROTEC-telephely

Meghozta „gyümölcsét” az első májusi esős nap a Dél-Dunántúlon: itt adta át ugyanis új telephelyét az elsősorban a New Holland mezőgazdasági gépek hivatalos itthoni forgalmazójaként ismertté vált AGROTEC Magyarország Kft. A Marcaliban felépült központ a cég legmodernebb létesítménye az országban, amely a régió gazdálkodóinak gépek, alkatrészek és szerviz iránti igényeit igyekszik kiszolgálni.

Ötödével nagyobb teljesítmény a New Holland Roll-Belt hevederes bálázóknál

A New Holland úttörő a változó kamrás bálázók fejlesztésében. A Roll-Belt széria a továbbfejlesztett hevederes technológiának hála 20 százalékkal nagyobb teljesítményre képes az elődmodellekhez képest, míg a bálasűrűség 5 százalékkal emelkedett. Az RB sorozat gépei 150 és 180 centiméter közötti maximális bálaátmérőt kínálnak. 

Íme, a 2018-as AGROmashEXPO Termékdíjasai

A január 24-27. között nyitva tartó 36. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 8. AgrárgépShow Termékversenyére 36 hazai és nemzetközi fejlesztést neveztek. Kétfordulós értékelés után, komoly szakmai vitákat követően, Input, Gépesítés és Logisztika kategóriákban ítélték oda a díjakat.

Újdonságok az Agrotectől

Három napos továbbképzést tartott üzletkötőinek Inárcson az Agrotec Magyarország Kft. Illés Zoltán, a cég ügyvezetője elmondta, munkagépes oldalról két beszállító, az Amazon és a Multiva került terítékre, a traktorokat a New Holland képviselte.