Back to top

Egészséges ajándékot kaptak a Heim Pál betegei Mikulásra

700 kilogrammnyi egészséges ajándékkal érkezett meg a Mikulás a Heim Pál Gyermekkórházba a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ jóvoltából. Az ajándékokat december 4-én adták át a gyerekeknek a gyermekkórházban.

Október 24-én indult útjára az a felhívás, melynek célja, hogy a közösségi média segítségével a NAIK és a közösség minél több ajándékot „gyűjtsön össze” a Heim Pál Gyermekkórház kis lakóinak. A Facebookon szervezett gyűjtésnél a beharangozó poszt minden egyes megosztásával 0,5 kg ajándékkal „nehezedett a NAIK Mikulásának puttonya”. 

naik mikulás.jpg

Fotó: NAIK

„Az akció szervezőiként egyetértettünk abban, hogy egy olyan szervezetet kell kiválasztanunk, ami méltó az emberek bizalmára, megbízható, megbecsült, és amelynek a tevékenységére érdemes még jobban felhívni a figyelmet. Így esett a választásunk a Heim Pál Gyermekkórházra, akiket most 700 kilogrammnyi ajándékkal, lekvárral, almával, sajttal, probiotikumokkal, paradicsomlével és mikuláscsomagokkal lepünk meg, melyek egytől egyig kiváló minőségű magyar élelmiszerekből lettek kiválasztva” – mondta el az ünnepélyes átadón Dr. Gyuricza Csaba a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ igazgatója. Az adomány 500 adag Bonolact probiotikumot, 300 kilogramm almát, 200 liter paradicsomlét, 100 kilogramm szilvalekvárt, 100 kilogramm sajtot tartalmazott.

Szavai szerint az ajándékcsomag olyan NAIK-os, magyar, kiváló minőségű termékeket tartalmaz, amelyeket minden szülő szívesen ad a gyermekének.

Mi is jó szívvel adjuk azoknak a gyermeknek, akik a betegségük miatt most sajnos nem lehetnek a szüleikkel - tette hozzá. 
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Szinte lehetetlen megkülönböztetni a hamis mézet az igazitól

A méhészek szerint is nehéz különbséget tenni az eredeti és a hamisított méz között. A hamisítók évről évre egyre ügyesebbek, és könnyen lépre csalják a vevőket cseppet sem minőségi portékáikkal.

Budapesten lesz a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseménye

Budapesten rendezik március 26-án a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményét: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében bemutatják a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját - közölte Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója egy más témában tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Új ügyvezető a PEK-SNACK Kft. élén

2017. november 15-től új ügyvezetője van a hazai fagyasztott pékáru szektor egyik vezető vállalatának, a PEK-SNACK Kft.-nek.

Már lehet nevezni a Brillante pálinkaversenyre

2018. április 27. és 30. között, immáron tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több ezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál.

200 hentest csábítottak haza a közösségi oldal segítségével

Két hét alatt közel 200 hentest tudtak hazacsábítani külföldről a Facebook-on keresztül, akik most a mohácsi vágóhídon dolgoznak – számolt be szerdán a HRportal. A Bonafarm Csoport a teljes HR folyamatot szeretné digitalizálni, hogy a munkavállalói életciklus teljes hosszában önkiszolgáló rendszereken keresztül férhessenek hozzá a kollégák a szolgáltatásokhoz.

Nem elég menő az iskolatej

„Kóla chips, térerő, ettől leszel nagymenő…”-hangzik a Kormorán együttes slágere. Természetesen a zenekar ironikusan fogalmaz erről a hármas egységről. Tej, szendvics, levegő is lehetne az egészséges hármas, ám a reklámok a feelinges, cukrozott üdítőt, a bulikhoz való rágcsákat, és az elektromos kütyüket állítják az egészséges életmód útjába a fiatalok előtt.

Lesz-e csokoládékatasztrófa?

A klímaváltozás miatt a főbb termelési helyeken visszaszorulhat a kakaóbab termesztése, ami miatt a sajtóban apokaliptikus állapotokat és a növény kihalását jósolták. Az elmúlt időszak híreivel ellentétben a szakértők nem számolnak a növény kihalásával. Afrikában átalakulhat a kakaóbab-piac, globálisan viszont növekedést jósolnak.

Tudja mi 2018 íze?

A Firmenich nevű svájci vállalat a fügét választotta az év ízének 2018-ban, tudósít a Treehugger. Mint a közleményben írják, a mediterrán gyümölcs népszerűsége az elkövetkező 12 hónapban várhatóan robbanásszerűen megnő majd, miután az emberek felfedezik csodálatos állagát, édes ízét, magas tápértékét és figyelemre méltó sokoldalúságát.

A cifraszűr becsülete

„Édesapám érettségi után egy kapával és néhány jótanáccsal indított útnak” – emlékezett vissza a több mint három évtizedes kezdésre Rózsa Péter. A balmazújvárosi kertész nem volt könnyű helyzetben, hiszen csak akkor lehetett volna egyéni gazda, ha földdel rendelkezik, földhöz jutni pedig – az elővásárlások miatt – bajosan lehetett.

Ötéves csúcson az infláció - az élelmiszerek drágulása nyomta meg

2017-ben 2,4 százalékkal drágult az élet Magyarországon, legalábbis a KSH fogyasztói árindexe szerint. Ez öt éve a legmagasabb infláció. Elsősorban a dohánytermékek, a szeszes italok és az élelmiszerek ára emelkedett nagyot, utóbbiak közül a legextrémebb mértékben a tojásé, de a vaj, a hal, a friss gyümölcs és a kenyér ára is felment.