Back to top

Egészséges ajándékot kaptak a Heim Pál betegei Mikulásra

700 kilogrammnyi egészséges ajándékkal érkezett meg a Mikulás a Heim Pál Gyermekkórházba a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ jóvoltából. Az ajándékokat december 4-én adták át a gyerekeknek a gyermekkórházban.

Október 24-én indult útjára az a felhívás, melynek célja, hogy a közösségi média segítségével a NAIK és a közösség minél több ajándékot „gyűjtsön össze” a Heim Pál Gyermekkórház kis lakóinak. A Facebookon szervezett gyűjtésnél a beharangozó poszt minden egyes megosztásával 0,5 kg ajándékkal „nehezedett a NAIK Mikulásának puttonya”. 

Fotó: NAIK

„Az akció szervezőiként egyetértettünk abban, hogy egy olyan szervezetet kell kiválasztanunk, ami méltó az emberek bizalmára, megbízható, megbecsült, és amelynek a tevékenységére érdemes még jobban felhívni a figyelmet. Így esett a választásunk a Heim Pál Gyermekkórházra, akiket most 700 kilogrammnyi ajándékkal, lekvárral, almával, sajttal, probiotikumokkal, paradicsomlével és mikuláscsomagokkal lepünk meg, melyek egytől egyig kiváló minőségű magyar élelmiszerekből lettek kiválasztva” – mondta el az ünnepélyes átadón Dr. Gyuricza Csaba a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ igazgatója. Az adomány 500 adag Bonolact probiotikumot, 300 kilogramm almát, 200 liter paradicsomlét, 100 kilogramm szilvalekvárt, 100 kilogramm sajtot tartalmazott.

Szavai szerint az ajándékcsomag olyan NAIK-os, magyar, kiváló minőségű termékeket tartalmaz, amelyeket minden szülő szívesen ad a gyermekének.

Mi is jó szívvel adjuk azoknak a gyermeknek, akik a betegségük miatt most sajnos nem lehetnek a szüleikkel - tette hozzá. 
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Július 1-ig kell az automatákat bekötni a NAV-hoz

Eddig 4500 ital- és áruautomatát szerelt fel felügyeleti egységgel a Magyar Posta, ami előfeltétele annak, hogy legkésőbb július 1-jétől rálásson a forgalmukra az adóhivatal - írja a csütörtöki Világgazdaság.

Hiába a fipronil, továbbra is szeretjük a tojást

A vásárlók alig tíz százaléka fogyaszt jelentősen kevesebb tojást és tojásból készült terméket a fipronilos botrány óta – derül ki az Élelmiszervizsgálati Közlemények legfrissebb számában közzétett NÉBIH-felmérésből.

Füstölt áru húsvétra 10 milliárdért

Több mint 6700 tonnányi sonka és egyéb főtt-füstölt hús fogy a húsvéti ünnepi időszakban, amelyek értéke meghaladja a 10 milliárd forintot - mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezető titkára az MTI-nek a GfK adataira hivatkozva.

Túl magas cianid tartalom keserű sárgabarackmagban

A megengedettnél magasabb cianid tartalom miatt a holland hatóság riasztást adott ki keserű sárgabarackmag étrend-kiegészítőre. A termékből 12 uniós tagállamba, köztük Magyarországra is szállítottak.

Beruházások és újdonságok a Sága Foodsnál

Tízmillió eurós beruházási tervet hagyott jóvá a Sága Foodsnál az új tulajdonos. Az idén induló program eredményeként a hazai piac vezető szárnyashús-márkája tovább fejleszti a termelését, és a virsli után a baromfisonka piacon is az élre akar törni.

Vadász csokigyár épül Bátonyterenyén

Csokoládégyárat épít a Vadász márkanevű termékeket gyártó Árklub Kft. Bátonyterenyén 8,3 milliárd forintos beruházással, a kormány támogatásával. A gyár 2019 végén kezdi meg működését, és 150 embernek ad munkát a Nógrád megyei városban.

A másodosztályú zöldség és gyümölcs is lehet kiváló minőségű

Példaértékűnek tartja a Földművelésügyi Minisztérium az egyik kereskedelmi lánc azon kezdeményezését, amelyben a másodosztályú zöldségeket és gyümölcsöket is átveszi a magyar termelőktől és azt olcsóbban kínálja a vevőinek. Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár gratulált a Penny Market Minket is lehet szeretni elnevezésű projektjéhez.

Stratégiai megállapodás a NAIK és a Kaposvári Egyetem között

A posztgraduális képzésről és a tudományos kutatásban történő együttműködésről kötött stratégiai megállapodást a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a Kaposvári Egyetem. Az együttműködésben a fehérjenövények, a precíziós gazdálkodás, a kedvezőtlen adottságú területek hasznosítása és a mezőgazdaság klímaváltozással szembeni ellenálló-képességének erősítése kapja a legnagyobb hangsúlyt.

Kétszámjegyű növekedés húsvétkor: tarolt a sonka és a csokinyúl

Kétszámjegyű értékbeli növekedéssel kimagasló forgalmat bonyolítottak 2017-ben a húsvéti szezonban a hazai kiskereskedők sonka- és szezonálisédesség-eladás tekintetében: 2017. március-áprilisban nyolcmilliárd forintnál is többet költöttünk sonkára, ami 13 százalékkal több az előző év azonos időszakával szemben.

Új fogalom a tejtermék piacon: etikus sajt

Skóciából indult az etikus sajt mozgalom. A tehenészet, mely az új technológiával előállt reméli, hogy több követője is akad majd, mivel ez az állatok jólétében ez egy fontos előrelépés.