Az EU első-számú agrártermelője Franciaország, 70,3 milliárd eurós termelési értékkel, a huszonnyolcak körében elért 17 százalékos rész-aránnyal, megelőzve Olaszországot (53,4 milliárd euró), Németországot (52,9 milliárd euró) és Spanyolországot (46,8 milliárd euró), e három ország egyenként 12-13 százalékot képvisel az uniós tagországok sorában.
A legnagyobb visszaesést a piciny Észtország (19,8 százalék), Lettország (8,3 százalék) és az éllovas Franciaország (6,5 százalék) szenvedte el. A legerőteljesebb, 10,7 százalékos növekedést Szlovákia érte el, megelőzve Lengyelországot (4,6 százalék) és Magyarországot (4,1 százalék).
Az uniós tagországok agrártermelése értékének a bevezetőben említett visszaesése jórészt az állati eredetű termékek árcsökkenéséből adódik. Ennek mértéke a tej esetében 5,2, míg a marhahús esetében 3,6 százalék volt. A növényi eredetű termékeknél a legmarkánsabb, 13,5 százalékos áresést a gabonaféleségeknél regisztrálták.