0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Fiatal kutatók figyelem!

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) fiatal kutatók jelentkezését várja az intézetei által meghirdetett kutatási témákhoz. Évente maximum harmincan kaphatnak lehetőséget, október közepéig még lehet jelentkezni.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) jogelődjeinél az Agrárminisztérium munkatársai felmérték a kutatási témavezetők kor szerinti összetételét, és jelentős aszimmetriát tártak fel 2012-ben.

A felmérés eredménye egyértelművé tette, hogy a hosszútávon fenntartható és sikeres agrárkutatás biztosításához nélkülözhetetlen a megfelelő kutatói utánpótlás,

ezért 2013-ban létrehozta a „Kutatói utánpótlást elősegítő programot”. Az évente induló program a NAIK szervezett keretek között megvalósuló kutatói utánpótlását kívánja elősegíteni.

Célja olyan tehetséges fiatal kutatók megnyerése és továbbképzése, akik szakterületükön, intézeteinknél, a megszerzett tudásuk és tapasztalatuk által képesek lesznek az agráriumban a gyakorlat számára fontos kérdésekre a tudomány eszközeivel is választ adni.

A program keretében évente maximum 30 fiatal kutató kaphat lehetőséget, hogy megismerhesse a NAIK agrár-kutatóintézeteit, illetve a kutatói életpályát, őket segítő mentorok támogatásával.

A 2013-ban indult program folyamatos fejlesztésen megy keresztül, figyelembe véve a résztvevő vezetők, mentorok és fiatal kutatók véleményét is.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama 6 hónap, majd azt követően további négy év továbbfoglalkoztatás lehetséges (feltétele a PhD tanulmányok megkezdése; a költségtérítéses PhD képzésre felvételt nyert fiatal kutatók tandíját a Program támogathatja). A foglalkoztatás teljes munkaidős, a munkavégzés helye a témakiíró intézetek telephelye. A kiválóan teljesítő fiatal kutatók szakmai ismereteik átadása céljából külföldi/belföldi konferenciákon is részt vehetnek a program támogatásával.

Pályázati feltételek:

• egyetemi, szakirányú MSc diploma (pl.: agrármérnök, élelmiszeripari mérnök, biológus stb.);

• irodai alkalmazások felhasználói szintű ismerete;

• középfokú nyelvvizsga, társalgási szintű nyelvtudás;

• jelentkezéskor be nem töltött 36. életév;

• a pályázó nem dolgozhat/dolgozhatott korábban a NAIK-nál, illetve annak jogelőd intézeténél (egyedi elbírálást követően kivételt képezhet az intézetben eltöltött maximum 3 hónapos szakmai gyakorlat).

A pályázat benyújtásának határideje 2018.október 14., jelentkezni és a részletekről tájékozódni a fiatalkutato.naik.hu weboldalon lehet.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu