0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 17.

Megjelent a magyar Gault & Millau

Jobb étkezési kultúra, élhetőbb ország – e kettő közt vont párhuzamot Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke a New York-palotában a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny díjátadóján, ahol egyúttal a világhírű Gault&Millau étteremkal...

Molnár B. Tamás rövid ismertetéssel nyitotta az ünnepséget. A hatvanas években, Párizsban két újságíró, Henri Gault és Christian Millau egy meglehetősen új műfajba kezdett a sajtóban, étteremkritikákat kezdtek írni. A sorozat sikerén felbuzdulva 1973-ban kiadtak egy kiáltványt is, „Éljen az új francia konyha!” címmel. A kiáltvány tíz rövid pontból állt, és világszerte sokakat megragadott. Ebből nőtt ki a „nouvelle cuisine” mozgalom, ez lett az úgynevezett új konyha, avagy a piac konyhájának a programja. (…)

Forrás: