0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Agrár-finanszírozási megoldások a Takarék Ponttól

A hazai vállalkozások közel fele az agrár szektorban tevékenykedik. A TakarékPont szakértőjének elemzése alapján az ágazathoz kapcsolódó kis- és közepes vállalkozások banki hitelezése ebben az évben, elsősorban az év első felében élénkülhet. Számotte...

Az agrár KKV-k felmerült igényeire a TakarékPont-hoz tartozó Takarékok többféle megoldást is kínál. Forgóeszköz beruházás finanszírozására, maximum 3 év futamidővel a Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció áll a vállalkozók rendelkezésére. E hitel típust a KKV-nak minősülő, mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik, amelyek az agrárágazathoz kapcsolódnak. A Gazdahitel-Gazdakártya egy folyószámla jellegű hitel, amelyet az igénylők mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával, halászattal vagy erdőgazdálkodással kapcsolatos tevékenységek finanszírozására fordíthatnak. A hitelkonstrukcióhoz minden esetben kapcsolódik egy speciális dizájnnal ellátott MasterCard® Electronic Business kártya is.

Amennyiben egy agrárvállalkozásnak likviditási problémával kell szembenéznie, az Agrár Széchenyi Kártya is megoldást jelenthet. A kártyához kapcsolódó hitel kedvezményes kamatozású és garanciadíjú folyószámlahitel, mely a gyors hitelbírálatnak köszönhetően az igénylés benyújtásától számítva 2-3 héten belül felhasználható. A futamidő maximum 3 év lehet. A hitelkeret megnyitásakor a vállalkozó egy Mastercard Business típusú bankkártyát kap, mellyel egyszerűen, gyorsan, bárhol és bármikor igénybe veheti a hitelkeretet fizetés, bankkártyás vásárlás vagy készpénz felvétel céljára.

Egy agrárvállalkozás életében előfordulhat, hogy elemi vagy katasztrófa általi kárt szenved. Ebben az esetben vehető igénybe az Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogram. Célja, hogy segítséget nyújtson a katasztrófa sújtotta agrárvállalkozások részére, annak érdekében, hogy gazdálkodását továbbra is folytathassa. A hitelt a kárt szenvedett vállalkozások kedvezményes kamatozással, maximum 5 évre igényelhetik. Saját erő nélkül is felvehető és kezdő vállalkozások is igénybe vehetik.

További információ: http://www.takarekpont.hu/ takarekpont/hu/vallalat/vallalatok.html

Forrás: