Az alapvető élelmiszerek előállítási, illetve forgalmazási költségeit eltérő mértékű, de folyamatos növekedés jellemezte a 2012. év során. Ezek az elmozdulások különösen az év második felében az aszály alapanyag-termelési szakaszra gyakorolt kedvezőtlen hatására vezethetők vissza. A növénytermelés alacsony terméseredményei miatt az előző időszakhoz képest magasabb önköltség alakult ki, ami a takarmányokon keresztül az állattartásban is éreztette hatását. Az év végére a bontott csirke költsége közel 8 százalékkal, a finomliszté 7, a kenyéré, a sertés- és marhahúsoké átlagosan 4 százalékkal emelkedett, mindössze a tejtermékeknél volt szerényebb az elmozdulás. 2013 első negyedévében – az előző évben bekövetkezett változások után -csak minimális mértékben emelkedett tovább a vizsgált termékek összes költsége. A vizsgált félév során a legjelentősebb költségtöbblet (8 százalékos) a lisztnél és a bontott csirkénél jelentkezett, míg a tej termékpályánál a viszonylag alacsonyabb (1-2 százalék) növekedési mérték hátterében az előző időszakot jellemző költségemelkedések állnak. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.