0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Esettanulmány – Bodri Pincészet. SZEKSZÁRD

Az ötödik generációs családi pincészet célja egy olyan borturisztikai komplexum létrehozása volt, amely a fogyasztók igényeit maximálisan kielégíti. A vállalkozás fő tevékenységi köre leginkább a hazai értékesítésre szánt minőségi bor előállítása és ...

A Bodri Pincészet mint cégcsoport már több mint 10 éve a TakarékPont hálózathoz tartozó Hungária Takarék ügyfele. A hitelintézet kiválasztásánál fontos szerepet játszott, hogy magyar tulajdonú pénzintézetről van szó, amely rugalmas, megbízható, és szakértelmével és régiós ismeretével megtalálja az ügyfelei számára legideálisabb megoldást. A pincészet tulajdonosai az igényeik maximális figyelembevételét, a megbízhatóságot és az ügyfélbarát kiszolgálást emelték ki a TakarékPont legfőbb előnyeiként.

A vállalkozás a TakarékPont fiókokban elérhető Agrár Széchenyi Kártyát választotta, mint a fejlesztési szándékaiknak legmegfelelőbb terméket az új pince, illetve az ezzel járó beruházások finanszírozásához. A pincészet számára a pénzügyi szolgáltatás gyors ügykezelése és elbírálása rugalmas megoldást kínált, vállalkozásuk lehetőségeihez és adottságaihoz illeszkedett a támogatott termék kamat és kezességi díja egyaránt. A beruházás megvalósításához három lépcsőben uniós pályázat is kapcsolódott, amelynek előfinanszírozásához szintén szükség volt az Agrár Széchenyi Kártya nyújtotta hitelösszegre. Többek között tölgyfa hordók, tartályok és prések vásárlására került sor. A fejlesztésnek köszönhetően egy új, 1800 m2-es pince épült, amely az ország legnagyobb új építésű kupolás pincéje. A korszerűsítés másik, jelentős eredménye, hogy a borok hozzáadott értéke jelentősen emelkedett, ugyanis a beszerzett technológiák által javult az ár-érték arány, általuk vonzóbb kiszerelésű, versenyképesebb termékek kerülhetnek előállításra. A hiteltermék megalapozta a további fejlődés lehetőségét: 2013-ra a pincészet a Szekszárdi Borvidék jelentős volumenű szőlőjét tervezi felvásárolni, fejleszteni kívánják a pincészet logisztikáját és új termék, a szőlőlé bevezetését tervezik.

A Bodri Pincészet nem kizárólag szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozik, a vendéglátó tevékenységüket is magas színvonalon valósítják meg: helyi, házias fogásokat kínálnak vendégeiknek, akik meg is szállhatnak a pincészethez tartozó hét kétágyas, autentikus népi stílusjegyeket magán viselő szobák egyikében. 2011-ben a beruházásoknak köszönhetően 8 fő számára tudtak új munkahelyet teremteni a pincészetben, a további fejlődésnek és terjeszkedésnek pedig 2013-ban a cégcsoporton belül még 9 fő munkahelye vált biztosítottá.

A vállalkozás a hitelösszeg és az uniós pályázat segítségével megvalósította nagyszabású terveit. A generációkra visszavezethető borászat ezzel olyan szintre fejlődött, amely túlmutat egy átlagos pincészet lehetőségein. További információk a pincészetről: www.bodribor.hu/.

Forrás: