0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Mire figyeljünk?

Ahhoz, hogy jobb minőségű bort nyerjünk, fontos a szőlő kellő érettsége. Ezért ne mulasszuk el a próbaszüretet és a legkedvezőbb időpontban szüreteljünk. A szakszerű és körültekintő munka eredménye lesz a kellemesen fogyasztható, hosszabb ideig jól e...

A muskotályos illatot és zamatot adó anyagok a bogyóhéj sejtjeiben vannak, azért a bor aromája cefreáztatással jól fokozható. Ilyen hatású a kénezés is. A szőlőfeldolgozás során a zúzás-bogyózás után 100 kg-onként 1-1,5 db borkén tablettát adjunk és a cefrét hagyjuk egy napig a kádban, kifenekelt hordóban műanyag fóliával lefedve állni. A cefrét közben két-háromszor alaposan keverjük meg. Egy nap múlva préseljünk, majd az erjedés következik. A zajos erjedés után a nagyjából letisztult újbort fejtsük le a söprőről és a fejtéssel egy időben 100 literenként 1 dkg borként adagoljunk. (…)

Forrás: