A muskotályos illatot és zamatot adó anyagok a bogyóhéj sejtjeiben vannak, azért a bor aromája cefreáztatással jól fokozható. Ilyen hatású a kénezés is. A szőlőfeldolgozás során a zúzás-bogyózás után 100 kg-onként 1-1,5 db borkén tablettát adjunk és a cefrét hagyjuk egy napig a kádban, kifenekelt hordóban műanyag fóliával lefedve állni. A cefrét közben két-háromszor alaposan keverjük meg. Egy nap múlva préseljünk, majd az erjedés következik. A zajos erjedés után a nagyjából letisztult újbort fejtsük le a söprőről és a fejtéssel egy időben 100 literenként 1 dkg borként adagoljunk. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.