0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Jó pálinka: csak tiszta vízből

Napjainkban világszerte mind jobban felértékelődik a víz szerepe – különösen igaz ez a valódi, tiszta vízre. Ez ugyanis ma már nélkülözhetetlen a mezőgazdaságban, a gyógyszerészetben és az élelmiszeriparban is. A BWT Hungária Kft. minden esetre kínál...

A Szabolcs-Szatmár megyében, Ököritófülpösön található Matheus Pálinkaház Kft.-nél már megtapasztalták a BWT vízlágyító berendezéseinek használatával járó előnyöket.

– A Matheus Pálinkaház csak felső kategóriás, prémium pálinkákat gyárt – bocsátotta előre Krausz Frigyes, a cég pálinkafőző mestere. – A kereskedelmi pálinkafőzdék közül egyedülálló módon kétszeri desztillációval, eperfahordós érleléssel készítjük termékeinket. Termékpalettánkban a tradicionális 50 fokos pálinkák képezik a gerincet, mellettük megtalálhatóak a 40, 44 és 60 fokos pálinkák, továbbá az egyedinek számító 24 fokos pálinka alapú likőrök is. Azt gondoljuk, hogy a hosszú távú piacon maradáshoz ma már elengedhetetlen a kiváló minőség, ami viszont nem képzelhető el szintén kiváló alapanyagok felhasználása nélkül. Ezek sorában az egészséges, érett gyümölcsöt, az ízeket, illatokat megóvó technológiát és természetesen, teljesen tiszta, a felesleges anyagoktól mentesített vizet említeném. Kevéssé köztudott, de utóbbi rendkívüli fontossággal bír, mi ezt a BWT Hungária Kft. vízlágyító berendezéseivel állítjuk elő.

A megfelelően lágyított, a magnézium- és kalcium sóktól, illetve ionoktól mentesített víz a kristálytiszta pálinka biztosítéka. Ugyanis ha kemény vizet használunk, az abban lévő kalcium és magnézium sók reakcióba lépnek az alkohollal, ami idővel a pálinkában zavarosságot, opálosságot és üledékképződést okozhat. A BWT ioncserén alapuló vízlágyító berendezései ezeket a káros sókat, ionokat nátriummá alakítják, kiküszöbölve így az előbb említett lehetséges minőségi problémákat. Mi a pálinkakészítéshez 1 német keménységi fokra lágyított vizet használunk, ami szerintünk sokkal előnyösebb, mint a desztillált víz, mely üres ízt ad a pálinkának. A fogyasztói visszajelzések egyértelműen visszaigazolták, hogy a lágy víz felhasználásának létjogosultsága van a pálinkakészítés folyamatában is.

Tehát mint azt Krausz Frigyes is mondta, a BWT vízlágyító berendezései a hagyományos ioncserélő technológián alapulnak, amely természetes folyamatok révén csökkenti az ivóvíz keménységét. A „kemény” víz speciális műgyantát tartalmazó ioncserélő oszlopokon (műgyanta oszlopokon) folyik át, amelyek nátriumra cserélik a vízben oldott kalcium és magnézium ionokat, így lágyítva a vizet. A regenerálás során a speciális műgyantát enyhe sóoldat mossa át, kioldva belőle a kalcium és magnézium ionokat.

A BWT Hungária energiahatékony vízlágyító berendezései bármennyi vízvételi pontnál tökéletesen kezelt lágy vizet biztosítanak, és garantáltan hatékony védelmet nyújtanak a vízkő és a vízkő lerakódások ellen. Berendezéseink vízkő elleni megóvása azonban nem csupán kényelmünket, komfortérzetünket és biztonságunkat szolgálja, hanem tetemes karbantartási költségtől is megkímélhet minket. Szerencsére, napjainkban már könnyen beszerezhetők azok az eszközök, amelyek megoldást nyújtanak a problémára.

A BWT Rondomat Duo S vízlágyító a modern, kompakt külső megjelenés mellett a legkorszerűbb technológiát és a legmagasabb szintű biztonságot, higiéniát és egészséget nyújtja a vízzel való mindennapi kapcsolat során. A berendezés kiemelkedő tulajdonsága a hatékony, felhasználóbarát üzemelés. A mindennapi vízfelhasználás gyakran változó, rövid ideig sok vizet fogyasztunk, vagy hosszabb ideig kevesebb a vízigényünk. Ezen igényt kielégítve a BWT kifejlesztette a BWT Rondomat Duo S vízlágyítót, mely a térfogatáramtól függően adaptív rendszerrel működik. Az adaptív folyamattechnológiával rendelkező készülék a nagyobb térfogatáram igénynek is megfelel, kevés gyantamennyiség mellett is, kevesebb só és öblítés igénybevételével.

A minőségi díjas Rondomat Duo S két különböző méretű gyantatartó oszloppal rendelkezik. Az egyik oszlop alap-terhelésre, a másik pedig nagyfokú terhelésre lett kifejlesztve. Technológiájának lényege az „intelligens vízóra” és az új vezérlő műszer. A térfogatáram alapján kapcsol a berendezés az egyik vagy másik oszlopra a felhasználási igények alapján. Tehát amennyiben érzékeli a berendezés a megnövekedett vízfogyasztást, úgy a nagyobb kapacitással bíró gyantaoszlopon keresztül végzi el a lágyítás folyamatát. Ez idő alatt a másik oszlop regenerálását is elindítja, így egy kisebb méretű berendezéssel is el lehet látni ugyanazt a feladatot, nincs szükség túlméretezésre. A vízlágyító belső vízórája méri és figyeli az átfolyt, lágyított vízmennyiséget és ennek ismeretében optimális időben végzi el a szükséges részlegregenerálást.

A felhasználónak lehetősége van a higiénia funkció aktiválására is, hogy az állásidők minél rövidebbek legyenek. A szabadon beállítható, maximális tolerálható állásidőt egy előre meghatározott higiénikus öblítés teszi lehetővé. Ez azt jelenti, hogy jól beállított vízlágyítóval és mennyiségvezérelt regenerálással elérhető a gazdaságos üzemeltetés, az optimális regeneráló só- és vízfelhasználás.

A Rondomat Duo vízlágyító berendezések családja a BWT Hungária Kft. révén már Magyarországon is elérhető.

Forduljon tanácsért bátran a BWT szakembereihez, örömmel segítünk megtalálni az optimális vízkezelési megoldást! Keressen bennünket a 0623/430-480–as számon, vagy írjon nekünk az ajanlat@bwt.hu –ra.

Pályázati dokumentációkhoz vízkezelő berendezéseinket keresse a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézet Gépkatalógusában (www.gepkatalogus.gmgi.hu) és a www.bwt.hu weblapunkon.

Elérhetőségeink: BWT Hungária Kft. • Székhely: Kereskedelmi és logisztikai központ, szervizbázis műszaki szaktanácsadás
2040 Budaörs (Budapark), Keleti utca 7. • E-mail: bwt@bwt.hu • Tel.: +36 23/430-480 • Fax: +36 23/430-482

Nyugat-magyarországi központ műszaki iroda, gyártó és összeszerelő csarnok, raktár és szervizbázis: 8800 Nagykanizsa, Dózsa Gy. u. 156. • E-mail: info@bwt.hu • Tel.: +36 93 310 410 • Fax: +36 93 537 209

 

Forrás: