0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Főkertész-találkozó Hatvanban

Hatvanban tartott találkozót, szakmai fórumot a Magyar Önkormányzati Főkertészek Szövetsége. Hatvan zöldfelületei az utóbbi években óriási fejlődésen mentek keresztül, megújult a Grassalkovich-kastély parkja, a Kossuth tér, a Városháza környezete, so...

Gyulyás Katalin, Hatvan főkertésze szerint elérték a céljukat, az ott élő emberek nemcsak átjárnak, hanem használják és megbecsülik a parkokat, sőt az átutazókat is megállásra csábítja a kellemes belvárosi környezet.
Szabó János, Hatvan főépítésze a város építészeti fejlesztési terveiről szólt. Hátrány, hogy a 3-as út és a vasút több részre vágja a várost, ugyanakkor a városközponti cukorgyári iparterületek felszabadulásával új fejlesztési lehetőségek nyílnak meg a város előtt.
Bíró Borbála, a Főkert Nonprofit Zrt. dendrológusa az ökológikus évelőkiültetésekről szólt. A svájci ZHAW és a Főkert együttműködésében megvalósult kísérletben 10, extenzív fenntartású évelő keveréket próbáltak ki a fővárosban.
Hornyák Szabolcs, a Leier Hungária Kft. termékmenedzsere a térburkolatok szerepéről, Magyar Balázs, a Biocentrum Kft. munkatársa pedig a városi vízbeszerzési lehetőségekről tartott előadást.

Forrás: