0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Idén is meghirdeti agrárösztöndíját a K&H

Ismét meghirdetik a K&H a fenntartható agráriumért pályázatot, ezúttal az ágazat hatékonyságnövelésére fókuszálva. Az idei évtől az agrár felsőfokú mester és PhD képzés hallgatói mellett az alapképzés, illetve az agrárközgazdász képzések tanulói is r...

A hazai agrárium az uniós átlaghoz képest dominánsabb nemzetgazdasági szinten, köszönhetően az iparág nagy múltjának, illetve a magyar mezőgazdaság 2010 óta tartó folyamatos bővülésének. Az elmúlt évek fejlődésében nagy szerepe volt a gépesítésnek és ezzel együtt a precíziós gazdálkodás egyre szélesebb körben elterjedésének, illetve a hazai agrárszakemberek tapasztalatának, tudásbázisának. „Akkor, amikor a globális kereskedelem nemzetközi szinten magas minőségű mezőgazdasági termékeket igényel, a hatékonyság növeléséhez pedig elengedhetetlen a költségek csökkentését lehetővé tevő korszerű technológiák alkalmazása, nem lehet az ágazat bővüléséről és fejlődéséről beszélni az agrárszakemberek utánpótlása és képzése nélkül” – mondta el Tresó István, a K&H agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

„A K&H Csoport felelős vállalatként az elmúlt években számos kezdeményezést indított – többek között – a fiatalok oktatása és a környezetvédelem területén, így bizonyítva elkötelezettségét a hosszú távon fenntartható fejlődés mellett. Ennek része volt a 2015-ben életre hívott K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelynek célja, hogy a hazai agrárium fejlődését szem előtt tartó fiatal szakemberek tanulmányához és kutatómunkájához hozzájáruljunk. Nagy örömünkre a szakmai, az intézményi és a hallgatói oldalon egyaránt pozitív fogadtatásban részesült kezdeményezésünk, ezért idén is meghirdetjük a programot, kiemelten a hatékonyságnövelésre fókuszálva” – tájékoztatott Tresó István.

Az elmúlt két évben összesen 11 felsőoktatási intézmény 103 tehetséges hallgatója nyújtotta be színvonalas szakmai munkáját, akik közül 13-an kaptak anyagi és szakmai támogatást tanulmányuk és kutatómunkájuk folytatásához. Annak érdekében, hogy minél több tehetséges fiatal részt tudjon venni a programban, idén tovább bővül a pályázók köre az agrárképzést nyújtó egyetemek és főiskolák alapképzésein, illetve agrárközgazdász és állatorvosi képzéseken tanuló hallgatóival.

A pályázatra 2017. március 19-ig lehet jelentkezni. A részletek itt érhetők el.

 

 

Forrás: